Vești bune pentru români! Indemnizație de 500 de lei, aprobată de Camera Deputaților. Cine sunt cei care pot beneficia de acești bani

Madlen Moraru 25.06.2020, 11:16
Vești bune pentru români! Indemnizație de 500 de lei, aprobată de Camera Deputaților. Cine sunt cei care pot beneficia de acești bani

Se anunță vești bune pentrun români, în plină pandemie cu noul virus. A fost aprobată de către Camera Deputaților o lege care prevede acordarea de indemnizații lunare, în valoarea de 500 de lei. Persoanele care vor primi acești bani trebuie să corespundă unei anumite categorii.

Vești bune pentru români! Indemnizație de 500 de lei, aprobată de Camera Deputaților

Indemnizația de 500 de lei, aprobată în plenul Camerei Deputaților, îi are în vedere pe cei ai căror părinți au fost victimele regismului comunist din România. Victimele dictaturii vor fi recompensate financiar cu respectiva sumă, după ce proiectul a fost adoptat cu o zi în urmă. Este vorba despre un proiect de lege votat miercuri și care a primit 294 de voturi „pentru”.

Totodată, proiectul de lege a fost modificat, iar acestuia i-au fost aduse completări prin Decretul de lege cu numărul 118/1990, în ceea ce privește acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată de la 6 martie 1945. Mai sunt incluse aici și persoanele care au fost deportate în străinătate, fie care au devenit prizonieri politici, în anii de comunism, potrivit celor de la Agerpres.

Vești bune pentru români! Indemnizație de 500 de lei, aprobată de Camera Deputaților. Cine sunt cei care pot beneficia de acești bani
Camera Deputaților a decis acordarea de indemnizații pentru copiii ai căror părinți au fost victimele regimului comunist din România

Cine sunt cei care pot beneficia de acești bani

Persoanele ale căror părinți sau rude au fost persecutate în anii comunismului vor primi această indemnizație lunară de 500 de lei. Categoriile de persoane persecutate în perioada dictaturii comuniste vor beneficia de acești bani.

“Copilul celui decedat în luptele cu organele de represiune comunistă, în răscoale ţărăneşti ori decedat, din categoria celor dispăruţi sau exterminaţi în timpul detenţiei, internaţi abuziv în spitale de psihiatrie, deportaţi, strămutaţi, prizonieri sau cărora li s-a stabilit domiciliu obligatoriu, are dreptul la o indemnizaţie lunară de 500 lei.

Copilul minor la data la care unul sau ambii părinți s-au aflat în una din situațiile prevăzute la art. 1 alin. (1) și (2) din Decretului-lege nr.118/1990 precum şi copilul născut în perioada în care unul sau ambii părinți s-au aflat în una din situațiile prevăzute la art. 1 alin. (1) și (2), are dreptul la o indemnizație lunară în același cuantum cu indemnizaţia de care a beneficiat părintele său.
Copilul născut după încetarea situațiilor prevăzute la art. 1 alin. (1) și (2) are dreptul la o indemnizație lunară în cuantum de 50% din indemnizația de care a beneficiat părintele său”, se arată în proiectul de lege aprobat miercuri.