Vești bune pentru mini-vacanța de 1 decembrie. Stațiunile de munte în care a nins deja

Badea Violeta 27.11.2021, 22:40
Vești bune pentru mini-vacanța de 1 decembrie. Stațiunile de munte în care a nins deja

Vești bune pentru iubitorii de zăpadă. Cei care au ales să petreacă la munte mini-vacanța de cinci zile se vor putea bucura de prima zăpadă consistentă din acest an. Stratul de zăpadă măsoară câţiva centimetri în anumite stațiuni montane. Iată care sunt acestea!

Peisaj de poveste în stațiunile montane

Guvernul României a decis ca luni, 29 noiembrie, să fie zi liberă de la stat. Decizia a venit pentru ca bugetarii să se bucure de o mini-vacanță de cinci zile, fiindcă Sfântul Andrei pică marți, 30 noiembrie, iar miercuri, 1 decembrie, este Ziua Națională a României.

Prin urmare, mulți români au decis să petreacă următoarea perioadă în stațiunile montane. Cei care au ales Rânca sau Poiana Brașov au avut parte de o surpriză de proporții. Turiștii s-au putut bucura de primul strat de zăpadă consistent din acest an.

La Rânca ninge fără oprire de două zile, iar la Poiana Brașov s-a așternut un strat important de nea, astfel că românii pot admira peisajul de poveste. Așadar, distracția e în toi și restaurantele sunt pline în această perioadă, iar turiștii se bucură din plin de vreme de iarnă. Potrivit celor de la Digi24, stratul de zăpadă măsoară deja 15 centimetri în stațiunea Rânca.

Turistii profita de prima ninsoare
Turistii profita de prima ninsoare

Când ninge în București

Cei care nu pot ajunge în perioada următoare la munte se întreabă când va avea loc prima ninsoare și în București. Ei bine, meteorologii vin cu o veste bună pentru bucureșteni. Se pare că iubitorii de zăpadă nu vor mai avea foarte mult de așteptat. Primii fulgi de nea vor cădea pe data de 6 decembrie, chiar de Sfântul Nicolae.

Amintim că prima ninsoare din România a avut loc la sfârșitul lunii septembrie pe Transfăgărășan. Conform estimărilor celor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), stratul de zăpadă la munte va depăşi în decembrie chiar și 80 de centimetri. Din păcate, experții ANM spun că de Crăciun nu va ninge. Cu toate astea, viscolul și gerul pot lovi brusc România.

Statisticile spun că anul 2020 a fost cel mai călduros din istorie și 2021 a surprins cu temperaturi extrem de ridicate pentru data din calendar. A fost un an în care meteorologii au emis nenumărate coduri de caniculă, val de căldură și disconfort termic accentuat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...