Veşti bune. Noi studii realizate în SUA arată cine nu transmite aproape niciodată covid-19

Ana Anitoiu, Ioana Nechifor 31.03.2021, 19:46
Veşti bune. Noi studii realizate în SUA arată cine nu transmite aproape niciodată covid-19

Noi studii realizate în Statele Unite ale Americii arată cine nu transmite aproape niciodată coronavirusul. Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a dezvăluit ce persoane nu fac boala COVID-19 și nici nu o dau mai departe.

Cine nu transmite aproape niciodată COVID-19

Directorul CDC și-a bazat dezvăluirea pe un studiu ce a fot făcut cu aproape 4.000 de angajați sanitari aflați în linia I în combaterea pandemiei de coronavirus. Aceștia s-au testat în fiecare săptămână, în perioada decembrie 2020 – martie 2021. Ceea ce a rezultat a fost spectaculos. Mai exact, în rândul angajaților vaccinați cu ambele doze s-au înregistrat doar trei cazuri de infectare. Pe de altă parte, cei 161 de participanți la studiu care nu au fost imunizați au fost depistați cu COVID-19.

„Datele noastre sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice, ci și în datele din lumea reală”, a declarat Rochelle Walensky, directorul CDC, care a precizat că în cadrul studiului participanții au fost vaccinați cu serul de la Pfizer/BioNTech sau cel de la Moderna. Consiliul a precizat că ambele au capacitatea de a reduce cu până la 90% infectările cu coronavirus, chiar și cele asimptomatice.

Vesti bune. Noi studii realizate in SUA arata cine nu transmite aproape niciodata covid-19
Un cadru medical prezentand un test COVID-19

Anthony Fauci, despre răspunsul pe care speră să-l aibă în curând

În ciuda acestor date, specialiștii de la CDC au atras atenția că sunt necesare mai multe date pentru a stabili cu certitudine concluziile acestui studiu. Pentru o și mai mare acuratețe, cercetătorii recrutează mii de studenți din SUA astfel încât să descopere mai multe despre șansele răspândirii asimptomatice a coronavirusului în rândul persoanelor vaccinate.

„Sperăm ca în aproximativ următoarele cinci luni vom putea răspunde întrebării foarte importante dacă persoanele vaccinate se infectează asimptomatic și, dacă o fac, dacă transmit infecția altora”, a spus medicul Anthony Fauci, într-o conferință de presă susținută la Casa Albă.

Directorul CDC, îngrijorat

În ciuda acestor vești bune, directorul CDC, Rochelle Walensky, s-a declarat îngrijorat de noul val al pandemiei de coronavirus, deoarece mulți dintre cetățenii americani nu sunt încă vaccinați anti-COVID-19, iar tulpinile noi se transmit mult mai rapid.

Și în țară, unul dintre specialiștii în sănătate este la fel de îngrijorat. Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București, a avertizat că în spitale apar tot mai multe persoane cu forme grave ale bolii. “Pe de o parte, numărul de cazuri care sunt în spital este mare şi sunt cazuri mult mai grave, cu o evoluţie rapid spre deteriorare. Pe de altă pare, sunt foarte mulţi pacienţi şi nu vorbim de un membru al familiei, ci familii întregi. Primim telefoane, sunt cel puţin 4-5 familii pe zi care solicită ajutorul, familii cu mai mulţi membri bolnavi. Sigur, intensitatea bolii variază în cadrul aceleiaşi familii”, a declarat ea.

O pastilă ne-ar putea trata de COVID-19

În afară de vaccinuri anti-COVID-19, specialiștii de la Pfizer au anunțat că lucrează la un medicament antiviral ce a demonstrat o eficacitate puternică împotriva coronavirusului în studiile de laborator. Pastila se numește PF-07321332 și este un inhibitor de protează ce împiedică virusul să se replicheze în celule.

Potrivit reprezentanților companiei Pfizer, inhibitorii de protează au fost folosiți cu succes și împotriva altor agenți patogeni virali precum HIV și virusul hepatitei C, atât singuri, cât și în combinație cu alte antivirale. Mai multe detalii, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...