Vești bune despre polițele RCA. E anunțul zilei pentru români, datele sunt oficiale

Stan Filon 23.11.2022, 13:16
Vești bune despre polițele RCA. E anunțul zilei pentru români, datele sunt oficiale

Vin vești bune despre polițele RCA, după ce raportul Autorității de Supraveghere Financiară publicat recent a arătat că pe piața din România concurența este la cel mai ridicat nivel din ultimii ani. Astfel, șoferii ar putea beneficia de un preț mai mic la asigurările RCA, pe viitor.

Vești bune despre polițele RCA

Din datele oferite de Autoritatea de Supraveghere Financiară se vede cu ochiul liber că Euroins a devenit cel mai important asigurator din România, după falimentul City Insurance. Cu toate că și-a redus prezența pe piață cu 5%, față de anul trecut, Euroins rămâne cel mai important jucător, cu o cotă de piață de 31%.

Euroins a ținut să precizeze într-un comunicat de presă că a constituit peste 40% din toate rezervele de daune RCA de pe piață. Compania precizează că rezervele sunt suficiente pentru a garanta plata la timp a cererilor de despăgubire. De altfel, de la începutul anului 2022, Euroins spune că a plătit daune în valoare de 1,3 miliarde lei, ceea ce reprezintă în medie 6,4 milioane lei pe zi.

Vesti bune despre politele RCA
Vesti bune despre politele RCA

„Există segmente ale operațiunilor noastre în care apar mereu provocări și în care ne putem îmbunătăți serviciile”

„Suntem conștienți că există segmente ale operațiunilor noastre în care apar mereu provocări și în care ne putem îmbunătăți serviciile. Cu toate acestea, în acest moment, cu ajutorul infuziilor succesive de capital de anul trecut de la Grupul Euroins și de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care ne-au permis să menținem compania stabilă și capabilă să se dezvolte, și cu un număr mare de clienți și parteneri din zona de brokeraj și service-uri auto care au ales să ne acorde încrederea lor în această perioadă, putem spune că strategia noastră este solidă și are rezultate foarte bune. La baza tuturor deciziilor echipei noastre stă clientul. Lucrăm în fiecare zi din dorința de a aduce asigurările mai aproape de sufletele românilor” a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins.

Recent, Asociația Societăților de Service-uri Auto Independente (ASSAI) a acuzat Euroins că înregistrează mari întârzieri la plata daunelor și fortează astfel clienții să recurgă la reparații auto realizate la negru, în ateliere clandestine.

Ei bine, compania nu a dorit să ofere un răspuns la aceste acuzații, ci a precizat doar cu care Euroins are parteneriate de succes și de lungă durată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...