Vestea rea pentru turiști. Drumul de munte DJ714, care permite accesul în zona montană Peștera – Padina, pe cale de a fi închis

Daniela Alexandru 03.09.2021, 16:38
Vestea rea pentru turiști. Drumul de munte DJ714, care permite accesul în zona montană Peștera – Padina, pe cale de a fi închis

După mai multe evaluări ale situației din zona montană a județului Dâmbovița, afectată de viiturile ce au avut loc în urma ploilor și a vijeliilor din ultima perioadă, președintele Consiliului Județan Dâmbovița, Corneliu Ștefan a ajuns la concluzia că pagubele se ridică la 20 de milioane de lei. Drumul județean DJ 714, care permite accesul în zona montană Peștera – Padina, este afectat în mai multe zone.

Drumul care permite accesul în zona montană Peștera – Padina, pe cale de a fi închis

În cadrul unei conferințe de presă, susținută astăzi, președintele CJ Dâmbovița a anunțat că evaluarea pagubelor produse de viituri în zona montană se ridică la 20 de milioane de lei. La acest moment societatea de lucrări a Consiliului intervine pe drumul afectat, însă instituția nu poate aloca suficiente fonduri pentru reparații.
De aceea, în lipsa unui sprjin guvernamental din Fondul de Urgență DJ 714 nu va fi practicabil la iarnă în condiții de siguranță și cel mai probabil va fi închis.

Nici până astăzi nu avem sprijin financiar din partea Guvernului. Pagubele constatate se ridică la peste 20 de milioane de lei. Ieri a avut loc și o videoconferință cu premierul Românei. Prefectul județului a făcut un apel și a înștiințat Guvernul despre pagubele pe care le avem pe acest drum dar și alte probleme din județul Dâmbovița.

Astăzi lucrăm cu forțe proprii, am alocat din bugetul CJD un milion de lei, insuficient, dar sper să fie alocate fonduri guvernamentale pentru calamitățile din zona montană. Nu am cerut bani pentru salarii, pentru cofinanțări de proiecte, nici pentru alte proiecte. Am cerut bani pentru zona montană și pentru alte situații de calamitate din județ.

Drumul care permite accesul in zona montana Pestera – Padina, pe cale de a fi inchis
Drumul care permite accesul in zona montana Pestera – Padina

Dacă nu vom primi sprijin și nu vom putea aduce drumul DJ 714 în condiții optime de siguranță vom fi nevoiți în perioada de iarnă să închidem acest drum, ceea ce înseamnă că toți operatorii din zona montană nu vor avea acces. Avem cel puțin 8 adrese pentru a prelua ruta alternativă care aparține Ministerului Mediului, respectiv Direcție Silvice, dar nu am primit niciun răspuns. Noi facem tot ce ne stă în putință pentru a nu închide acest drum în perioada de iarnă, a declarat Corneliu Ștefan.

Potrivit Prefecturii Dâmbovița există o promisiune că sumele necesare vor fi alocate la rectificarea bugetară.

Urmăriți Impact.ro și pe