Vestea momentului de la Digi RCS RDS: așa îți dai seama că este un gigant de neoprit

Gabriel Peneș 16.05.2023, 11:32
Vestea momentului de la Digi RCS RDS: așa îți dai seama că este un gigant de neoprit

Digi RCS RDS, liderul pieței de telecomunicații mobile, internet și date fixe și de televiziune din România, pare să nu se mai oprească din dezvoltare. Ultimele cifre despre rezultatele financiare obținute pe primul trimestru din acest an  puse la dispoziție de compania deținută de Zoltan Teszari arată că gigantul și-a depășit rivalii la mai toate capitolele.

Vestea momentului de la Digi RCS RDS

Cea mai mare parte a românilor folosesc serviciile Digi RCS RDS, liderul pieței de telecomunicații mobile, internet și date fixe și de televiziune din România. Poziția fruntașă a gigantului e dovedită, încă o dată, și de rezultatele financiare înregistrate pe primul trimestru al acestui an.

Astfel, grupul Digi Communications, compania mamă a operatorului de telecomunicaţii RCS & RDS, a înregistrat un venit de 394 milioane euro în primul trimestru din 2023, în creștere cu 11,7% față de aceeași perioadă din 2022, potrivit datelor publicate de la Bursa de Valori București.

În România, Digi a raportat un venit de 244,8 milioane euro în primul trimestru din 2023, în creștere cu 3,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit raportului de la BVB, creșterea veniturilor din România a fost determinată de creșterea numărului de RGU (unitățile generatoare de venituri – acronim pentru a desemna un abonat de la care operatorul ia bani în mod recurent – n.r.) pentru servicii de telecomunicații mobile, internet și date fixe și de televiziune, in principal prin creștere organică, scrie economedia.ro.

Vestea momentului de la Digi RCS RDS: așa îți dai seama că este un gigant de neoprit
Digi RCS RDS este liderul pieței de telecomunicații mobile, internet și date fixe și de televiziune din România, activând de peste 28 de ani în țara noastră

Așa îți dai seama că este un gigant de neoprit

Numai pe partea de televiziune, numărul utilizatorilor de Digi RCS RDS a ajuns până la aproximativ 5,5 milioane, în creștere cu 6,2%. Pe de altă parte, numărul utilizatorilor de servicii de internet și date fixe a crescut cu 11,2%, până la 4,3 milioane. Numărul utilizatorilor pentru serviciile de telecomunicații mobile a înregistrat și ele o creștere până la 5,1 milioane de utilizatori.

La fel ca în 2021, anul trecut a fost unul foarte bun pentru operatorul Digi RCS RDS, controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari. Dacă ne uităm doar la telefonie mobilă, compania a reușit să atragă din alte rețele de telefonie nu mai puțin 754.833 de clienți, respectiv 60,1% (53,5% în 2021, 43,2% în 2020 și 39,2% în 2019) din totalul acestora.

O victorie importantă pentru Digi RCS RDS a venit și din Spania, unde operațiunile locale s-au reflectat în venituri de 143,3 milioane de euro în primele trei luni ale acestui an, în creștere cu 29,4% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, numărul de utilizatorii de servicii de telecomunicații mobile a ajuns la aproximativ 4,04 milioane în primul trimestru din 2023, în creștere cu 26,1% în comparație cu aceeași perioadă din 2022. Doar utilizatori pentru servicii de internet și date fixe au ajuns să numere aproximativ 973.000 de persoane.

Digi Communications este compania mamă a operatorului de telecomunicaţii RCS & RDS, liderul pieţei de televiziune cu plată şi servicii convergente de bandă largă din România, cu operaţiuni în Spania, Italia şi prezenţă în Portugalia şi Belgia. Înfiinţată în urmă cu mai bine de 28 de ani, compania operează în România o reţea extinsă şi avansată de fibră optică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....