Vestea despre Regina Elisabeta care face înconjurul lumii. Cum se simte, de fapt, suverana după ce a luat covid

Andra Daoud 22.02.2022, 15:25
Vestea despre Regina Elisabeta care face înconjurul lumii. Cum se simte, de fapt, suverana după ce a luat covid

La două zile după ce s-a aflat că Regina Elisabeta s-a infectat cu noul coronavirus, apar noi informații despre starea de sănătate a suveranei. La început s-a spus că are simptome ușoare, însă acestea au determinat-o să își anuleze până și angajamentele online la care trebuia să participe. Ce a anunțat Palatul Buckingham cu privire la starea de sănătate a Majestății Sale.

Vestea despre Regina Elisabeta care face înconjurul lumii

Duminică după-amiază, reprezentanții monarhiei britanice anunțau că suverana în vârstă de 95 de ani a fost testată pozitiv la virusul covid. Informația a fost preluată de presa din întreaga lume, iar cotidianele britanice au scris că regina este, probabil, vaccinată cu schema completă, plus booster.

Încă de la anunțul că Regina Elisabeta are covid, reprezentanții casei regale au transmis că suverana se simte bine și că are simptome moderate, asemănătoare unei gripe. Marți însă, Regina Elisabeta a fost nevoită să își anuleze angajamentele virtuale, după cum a anunțat Palatul Regal, fără să facă însă alte precizări legate de starea de sănătate a Majestății Sale:

Întrucât încă suferă de simptome ușoare, asemănătoare cu cele ale gripei, Majestatea Sa a decis să nu își susțină astăzi întâlnirile virtuale, dar va continua să-și îndeplinească îndatoririle ușoare”, precizează Palatul Regal.

Mai mulți membri ai familiei regale, printre care și Prințul Charles și Camilla au fost testați pozitiv la covid în ultimele săptămâni.

Vestea despre Regina Elisabeta care face înconjurul lumii. Cum se simte, de fapt, suverana după ce a luat covid
Regina Elisabeta, alături de Prințul Charles, Prințul William și Prințul George

70 de ani de când a preluat tronul

Regina Elisabeta II a împlinit, pe 6 februarie, 70 de ani de când a urcat pe tron. Suverana are 95 de ani, iar în aprilie urmează să împlinească 96. În luna octombrie a anului trecut, regina a petrecut o noapte într-un spital din Londra, pentru mai multe investigații medicale. Doctorii i-au recomandat să se odihnească și să nu participe la activități foarte solicitante.

La finalul anului trecut, Majestatea Sa a fost nevoită să anuleze mai multe angajamente importante, însă luna aceasta a revenit la îndatoririle publice și a participat la evenimente atât online, cât și fizic.

Acuzațiile care îi vizează pe cei doi fii ai reginei

Familia regală britanică a fost greu încercată în ultima perioadă. În afară de infectarea cu virusul covid a Reginei Elisabeta, două scnadaluri majore amenință să umbrească celebrările naționale care vor marca cea de-a 70-a aniversare a urcării pe tron.

Prințul Andrew a fost acuzat de abuz sexual în Statele Unite și se pare că ar fi dat o sumă de bani pentru a soluționa în afara instanței acuzațiile că ar fi agresat o adolescentă cu decenii în urmă. În ceea ce-l privește pe Prințul Charles, poliția britanică a anunțat că anchetează acuzații potrivit cărora un cetățeau saudit ar fi primit onoruri în schimbul unei donații consistente făcute către una dintre organizațiile caritabile ale Prințului Charles.

Urmăriți Impact.ro și pe