Prințul Charles al Marii Britanii are Covid-19 pentru a doua oară de la începutul pandemiei. Ce a transmis viitorul rege

Ana Anitoiu 10.02.2022, 14:32
Prințul Charles al Marii Britanii are Covid-19 pentru a doua oară de la începutul pandemiei. Ce a transmis viitorul rege

Prințul Charles al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a fost testat pozitiv Covid-19 pentru a doua oară de la începutul pandemiei de coronavirus. Viitorul rege, care va ajunge la tronul țării sale după mama lui, Regina Elisabeta a II-a, a transmis un mesaj după ce a aflat că s-a infectat cu Sars-CoV-2.

Prințul Charles al Marii Britanii, Covid-19 pentru a doua oară

Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, a anunțat că a fost testat pozitiv Covid-19 joi dimineață și că se află acum în autoizolare, după ce și-a anulat toate angajamentele pe care le avea în această zi, potrivit Reuters.

„În această dimineață Prințul de Wales a fost testat pozitiv Covid-19 și se află acum în autoizolare. Alteța sa Regală este profund dezamăgită că nu poate participa la evenimentele de astăzi din Winchester și își va reprograma vizita cât mai curând cu putință”, a arătat un mesaj publicat pe pagina oficialp de Twitter a Prințului Charles.

Miercuri, Prințul Charles a participat la o recepție la care au mai fost invitați și ministrul Finanțelor,  Rishi Sunak, și cel al Sănătății, Sajid Javid.

Printul Charles al Marii Britanii are Covid-19 pentru a doua oara de la inceputul pandemiei. Ce a transmis viitorul rege
Printul Charles

Ce a spus Prințul Charles după ce a avut Covid-19 pentru prima dată

Prima dată, Prințul Charles s-a infectat cu noul coronavirus în martie 2020 și a dezvăluit ulterior că a avut simptome de intensitate medie. Atunci, moștenitorul tronului britanic a petrecut șapte zile în autoizolare în locuința sa numită Birkhall, în Scoția, înainte de a-și relua activitatea.

„Am fost norocos, dar am avut Covid-19 și acum pot să înțeleg prin ce trec alți oameni. Îmi pare extrem de rău pentru cei care și-au pierdut persoane dragi și n-au putut să le fie alături în ultimele clipe. Pentru mine, acesta este cel mai îngrozitor lucru”, a spus atunci Prințul Charles.

La finalul anului trecut, Prințul Charles și soția sa, Camilla, le-au transmis britanicilor să se vaccineze și cu cea de-a treia doză și au precizat că lor le-a fost administrat booster-ul. Cuplul regal a precizat că persoanele nevaccinate anti-Covid-19 riscă de 10 ori mai mult să aibă nevoie de spitalizare sau să moară decât cei care au parcurs schema de vaccinare completă.

Vestea referitoare la cea de-a doua infectare cu Sars-CoV-2 a moștenitorului tronului Regatului Unit vine în contextul în care premierul britanic, Boris Hohnson, anchetat pentru presupusele petreceri pe care le-ar fi organizat la reședința sa din Downing Street în timpul carantinei naționale, intenționează să ridice restricțiile rămase în vigoare.

„În cazul în care evoluția datelor referitoare la pandemia de coronavirus vor continua să fie încurajatoare, mă aștept să ridicăm ultimele restricții – inclusiv obligația de autoizolare la testarea pozitivă – cu o lună mai devreme”, a spus miercuri Boris Johnson.

Cele mai recente date prezentate de guvernul britanic arată că 68.214 de oameni sunt testați pozitiv în fiecare zi, iar 276 își pierd viața. În ultimele șapte zile au fost confirmate cu Covid-19 în total 485,074 de persoane, cu 22,8% mai puține față de cele din săptămâna precedentă, și că 1,526 de oameni au murit în acest interval, cu 16,3% mai puțini față de săptămâna anterioară.

Urmăriți Impact.ro și pe