Vestea bună pentru tinerii de peste 18 ani. Primesc 2.500 de lei lunar de la stat, condițiile pentru aplicarea noii indemnizații

Mihnea Tălău 01.11.2022, 13:34
Vestea bună pentru tinerii de peste 18 ani. Primesc 2.500 de lei lunar de la stat, condițiile pentru aplicarea noii indemnizații

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a scris pe o rețea de socializare că tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la şcoală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani.

”Tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani”

Ordinul comun între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale care prevede aprobarea procedurii de stabilire şi plată a alocaţiei lunare de plasament, a indemnizaţiei de sprijin şi a indemnizaţiei pentru tineri a fost publicat în Monitorul Oficial vinerea trecută şi este deja în vigoare.

”Practic, din acest moment, tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani. Persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte, în plus față de alocația de plasament”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Românii și educația mulți rămân doar cu visul la facultate, înțeleg altfel sărăcia din România

Ajutor financiar în programul social de creștere a natalității

În altă ordine de idei, Firea a mai anunțat zilele trecute că ”Ne pregătim să primim dosarele pentru acordarea ajutorului financiar în programul social de creștere a natalității. Sprijinim tinerii care se luptă cu infertilitatea și au indicație pentru efectuarea unor proceduri de fertilizare in vitro.

În paralel, în scurt timp băncile vor acorda primele credite garantate de stat și cu dobândă plătită de minister, în programele Student Invest și Family Start.
Asigurăm locuri pentru femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat și pe listele electorale la alegerile locale. Proiectul este deja la Parlament și va ajunge la vot în Senat și Camera Deputaților.
Vă dau cele mai recente detalii despre stadiul acestor proiecte pe care le-am inițiat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse”.
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...