Proiectul pe care îl începe Gabriela Firea. Va da startul în 2023

Badea Violeta 19.09.2022, 20:26
Proiectul pe care îl începe Gabriela Firea. Va da startul în 2023

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriel Firea, a anunțat luni, 19 septembrie, că va da startul unui proiect important la care a muncit mult pentru a-l finaliza. În curând, acesta va fi prezentat Guvernului, iar din anul 2023 va fi aplicat. Iată despre ce este vorba!

Gabriela Firea, proiect nou în cadrul Ministerului Familiei

Gabriela Firea a făcut un anunț important luni, 19 septembrie. Fostul primar al Capitalei încearcă să rezolve problema abandonului școlar din țara noastră.

Astfel, ministrul Familiei s-a gândit la un proiect „Observatorul Național al Copiilor”, prin care se dorește identificarea micuților dintr-o comunitate care au nevoie de resurse materiale ori de sprijin astfel încât să nu fie separaţi de familie, pe de o parte, deci părinţii să nu-i dea în grija statului, şi de cealaltă parte, să nu abandoneze şcoala.

Prin urmare, „Observatorul Național al Copilului” implică membrii comunităților locale pe a găsi toți copiii aflați în situații de risc, după cum precizează Gabriela Firea.

„Avem un proiect nou în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. În premieră, în România vom avea un observator naţional al copiilor, prin care în orice moment, în orice clipă, vom putea afla care sunt acei copii dintr-o comunitate care au nevoie de ori de resurse materiale ori de sprijin astfel încât să nu fie separaţi de familie, pe de o parte, deci părinţii să nu-i dea în grija statului, şi de cealaltă parte, să nu abandoneze şcoala.

Până la urmă educaţia este cea care ne poate garanta, nu doar la nivel teoretic, ci şi practic, un trai decent”, a declarat ministrul Familiei.

Proiect „Observatorul Național al Copilului”
Proiect „Observatorul Național al Copilului”

„În două săptămâni vom pune proiectul pe masa Guvernului”

Gabriela Firea asigură pe toată lumea că avizele sunt aproape gata, așa că proiectul va ajunge, cel mai probabil, în două săptămâni pe masa Guvernului. Prin urmare, ministrul Familiei anunță că, începând de anul viitor, măsurile se vor aplica.

„Noi avem textul gata, avizele sunt peste 80% gata, probabil că în două săptămâni vom pune proiectul pe masa Guvernului, procedurile până la publicare şi se aplică. Deci de anul viitor trebuie să se aplice”, a precizat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, proiectul cuprinde măsuri ţintite pentru copii care provin din familii sau comunităţi vulnerabile. Astfel se urmărește ca familiile care trec prin anumite dificultăţi financiare să nu-şi mai trimită micuții în grija statului.

„Ideea de bază este de a păstra copilul în familie, să beneficieze de grija, de iubirea, de atenţia familiei, nu să desparţi o familie. Cele mai multe familii şi-au lăsat copiii în grija statului din cauza problemelor financiare, nu pentru că nu au iubit copiii.

Sunt puţine acele cazuri în care se punea problema consumului de alcool, de droguri sau familii cu infracţionalitate crescută, iar copiii ajungeau în grija statului. Cel mai mare procent este al copiilor care provin din familii foarte sărace”, a mai declarat ministrul Familiei.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...