Veste proastă pentru toți posesorii de Samsung. Ce se întâmplă cu telefoanele, anul acesta

Andrei Cezar 28.07.2020, 12:58

Se preconizează un an slab din punct  de vedere al vânzărilor de smartephone-uri 5G pentru Samsung. Compania sud-coreeană va cădea pe locul al 3-lea după Huawei și Apple în ceea ce privește vânzările globale ale acestor tipuri de dispozitive, potrivit unor cercetări recente.

Samsung, în cădere liberă din punct de vedere al vânzărilor de telefoane

Potrivit unui raport al companiei Strategic Analytics, Samsung va vinde aproximativ 41,5 milionae de smartphone-uri 5G în 2020, scrie Economica.net. În schimb, o altă firmă de cercetare prevede un adevărat dezastru din punct de vedere al vânzărilor pentru compania sud-coreeană. TrendForce, citat de SamMobile, preconizeză că Samsung va vinde aproximativ 29 de milioane de smartphone-uri 5G până la sfârșitul anului 2020.

Cei care vor conduce aceată piață vor fi chinezii de la Huawei, cu aproximativ 74 de milioane de unități vândute până la sfârșitul acestui an, urmați de Apple, ce vor înregistra aproximativ același volum de vânzări, mai exact 70 de milioane de unități 5G.

Prin urmare, Samsung va ocupa al treilea loc pe podium și va fi urmată de Vivo, OPPO și Xiaomi, cu cifre de vânzări estimate la 21 de milioane, 20 de milioane și respectiv 19 milioane de unități 5G.

Veste proastă pentru toți posesorii de Samsung. Ce se întâmplă cu telefoanele, anul acesta
Veste proastă pentru toți posesorii de Samsung. Ce se întâmplă cu telefoanele, anul acesta

Samsung conducea piața de device-uri 5G la începutul anului

Samsung părea pe un trend ascendent la începutul acestui an din punct de vedere al livrărilor de dispozitive 5G. Compania a fost lider de piață în primul trimestru, însă din cauza lipsei de influență în China a pierdut tot mai mult teren.

„Samsung nu a cunoscut performanţe prea bune pe piața chineză în ultimii ani”, spune şi raportul TrendForce. „Deși aceste dezavantaje nu au afectat serios cota de piață globală și veniturile, totuşi au încetinit considerabil creșterea Samsung pe piața smartphone-urilor 5G.”

Apple va lansa în curând primul telefon compatibil 5G. Potrivit specialiștilor, odată cu acest evenment, compania din Statele Unite ar putea ajunge să depășească Samsung, în ciuda faptului că aceasta din urmă oferă o multitudine de smartphone-uri compatibile 5G din diferite game de preț. Seria Galaxy Note 20 și Galaxy Z Fold 2 vor avea conectivitate 5G, iar Samsung va lansa și o variantă 5G a Galaxy Z Flip.

Urmăriți Impact.ro și pe