Veste proastă pentru românii care au planificată vacanța în Grecia. Toate cursele vor fi amânate

Mihai Roșoiu 14.10.2020, 15:13
Veste proastă pentru românii care au planificată vacanța în Grecia. Toate cursele vor fi amânate

Veste proastă pentru românii care au planificată vacanța în Grecia. Toate zborurile către această destinație au fost amânate pentru o dată ulterioară. Astfel, toți cetățenii care își programaseră plecarea către Grecia trebuie să mai aștepte.

Veste proastă pentru românii care au planificată vacanța în Grecia

Veștile proaste au fost confirmate inclusiv pe site-ul Ministerului de Externe al României. Evenimentul este cauzat greva generală în transportul public din Grecia. Astfel, toate mijloacele de transport nu vor funcționa în data de 15 octombrie 2020.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că, în ziua de 15 octombrie 2020, toate categoriile profesionale din domeniul transportului public (aerian, rutier, feroviar şi maritim) vor intra în grevă generală, pentru 24 de ore.

Veste proastă pentru românii care au planificată vacanța în Grecia
Veste proastă pentru românii care au planificată vacanța în Grecia

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic :+302310340088.  Apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS). De aici vor fi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Recomandări stricte din partea MAE

Vestea proastă pentru românii care au planificată vacanța în Grecia a sosit în urmă cu puțin timp. Din cauza problemelor care pot apărea în perioada următoare, Ministerul Afacerilor Externe are și alte recomandări. Cei care se află acum în Grecia și cei care aveau programată o călătorie spre Atena și alte localități elene, trebuie să țină cont de alte reguli.

 

În acest an, economia Greciei a suferit multe pierderi din pricina pandemiei de coronavirus. Potrivit estimărilor făcute de specialiști, încasările din turism sunt mai mici cu 80 la sută față de anul trecut. Acest procent uriaș, înseamnă pierdere majoră la nivel întregii țări. Economia Greciei va pierde venituri reprezentând 10% din PIB în acest an din cauza declinului turismului, potrivit Kathimerini.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro/, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro.

Ministerul reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”

Urmăriți Impact.ro și pe