Cum poți plăti online vigneta dacă pleci în vacanță în Bulgaria sau Grecia

Daria Petrescu 15.08.2020, 15:15
Cum poți plăti online vigneta dacă pleci în vacanță în Bulgaria sau Grecia

Atunci când pleci în vacanță este foarte important să ai vignetă, pe care spre deosebire de alți ani, acum o poți plăti și online. Regula a intrat în vigoare la începutul anului trecut. Este la îndemâna oricui și o puteți face de pe telefonul personal sau laptop. Un lucru de care trebuie să țineți cont este că, nu este necesar să vă lipiți vigneta pe parbriz. Iată cum poți plăti online vigneta, în cazul în care mergeți în vacanță în Bulgaria sau Grecia.

Vinieta electronică se poate cumpăra cu 30 zile înainte de data inițială a valabilității

Vigneta electronică de utilizare rețelei de drumuri cu plată a intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019. Acest lucru, fără a se schimba prețurile la categoriile de autovehicule. De asemenea, de la această dată a intrat în vigoare și vinieta week-end pentru autovehicule cu masă totală maximă  tehnic admisibilă. Până la sau egală cu 3,5 t.

Vigneta se poate plăti online
Vigneta se poate plăti online

De când a intrat în vigoare vinieta electronică, șoferii nu trebuie să mai lipsească o vinietă autocolant imprimată pe hârtie pe parbrizul autovehiculului. Drept urmare, în caz că veți fi oprit de oamenii legii pentru un control în trafic, proprietarii și utilizatorii autoturismelor, nu mai sunt  obligați să prezinte un  document. Unul care să certifice achiziționarea vinietei. Acest lucru s-a întâmplat ani la rând, când vigneta nu se plătea și online.

Vinieta pentru Bulgaria sau Grecia  o puteți plăti prin aplicare mobilă

Vinietele autocolante imprimate pe hârtii, cumpărate în  cursul anului 2019 și ale cărui termen de valabilitate expiră în 2020, vor păstra valabilitatea lor.  Conducătorii auto trebuie să păstreze vinietă autocolant imprimată pe hârtie valabilă. Aceasta  se lipește  pe parbrizul autovehiculului, până la data în  care expiră valabilitatea ei.

Trebuie să știți că, atunci când plănuiți o vacanță, vinietele electronice pot fi cumpărate prin câteva modalități la îndemâna utilizatorilor de rețeaua de rumuri naționale. Pentru a face acest lucru, accesați pagina  www.bultoll.bg.

Vinieta pentru Bulgaria sau Grecia  o puteți plăti prin aplicare mobilă. De asemenea, prin aparate de autotaxare în spațiile comerciale sau la sediile județene rutiere al agenției de infrastructură rutieră.  De asemenea, puteți merge la ghișeul  punctelor de vânzare  și la sediile județene rutiere al Agenției infrastructură rutieră.

Preturi vigneta bulgaria 2020:

Pentru o  săptămână: 15 Leva | 8 EUR | 37 RON

În cazul în care aveți nevoie pentru 1 luna: 30 Leva | 15 EUR | 74 RON

Pentru 3 Luni: 54 Leva | 28 EUR | 132 RON

Pentru 1 An: 97 Leva | 50 EUR | 238 RON

În cazul în care vreți să plătiți vigneta  doar pentru un Weekend, vă costă  10 Leva | 5 EUR | 25 RON

Urmăriți Impact.ro și pe