Veste mare pentru suporterii de fotbal din România. Ce vor putea să facă pe stadioane după redeschidere

Ana Anitoiu 25.02.2021, 08:54

Suporterii de fotbal din România au un motiv de bucurie. Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) vrea să fie modificată o lege, astfel încât să le fie oferită o permisiune pe stadioane, când acestea vor fi redeschise, după modelul altor țări europene.

Ce vor putea să facă suporterii de fotbal din România pe stadioane, după redeschidere

Mai exact, Liga Profesionistă de Fotbal cere să fie modificată Legea 4/2008 referitoare la prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive. Prin această schimbare, LPF vrea să se permită vânzarea şi consumul berii slab alcoolizate în cadrul stadioanelor. Această permisiune ar veni în contextul în care UEFA a renunţat la interdicţia de vânzare a berii la meciurile ce se dispută sub egida sa, în urmă cu câţiva ani, dar comercializarea acestei băuturi în arene a rămas să se poată face doar cu acordul autorităţilor din fiecare ţară.

„Gustave Le Bon scria în 1895, în lucrarea «Psihologia Mulțimilor»: «Vocea mulțimilor a devenit preponderentă. Ea dictează conduita regilor». Fanii fotbalului românesc sunt o forţă, au foarte multe idei corecte, iar astăzi, în cadrul întâlnirii cu ministrul sportului Eduard Novak, am dezbătut oportunitatea modificării Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive. În cadrul discuţiei, am avansat propunerea de a modifica legea în sensul de a permite vânzarea şi consumul berii slab alcoolizate în cadrul arenelor sportive, acest lucru fiind permis în alte ţări europene”, a scris secretarul general al LPF, Justin Ştefan, pe Facebook.

Veste mare pentru suporterii de fotbal din Romania. Ce vor putea sa faca pe stadioane dupa redeschidere
Bere

LPF, despre redeschiderea stadioanelor

De asemenea, oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal au discutat cu ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, despre redeschiderea stadioanelor pentru suporteri. Conform secretarul general al LPF, ministrul i-a asigurat că îi sprijină în acest sens. Justin Ştefan a precizat că este ”inacceptabil” industria sportului să fie tratată diferit în raport cu alte industrii.

„Urmează să avem discuţii cu domnii Arafat şi Voiculescu în perioadă imediat următoare, sens în care vom trimite solicitări oficiale către IGSU şi Ministerul Sănătăţii. Le vom demonstra acestor domni că regulile propuse de noi asigură protejarea sănătăţii oamenilor şi, împreună cu liderii de galerii, ne vom asuma respectarea acelor reguli, în caz contrar urmând a accepta ideea de a se reveni asupra deciziei de deschidere a stadioanelor. Le vom cere să înceteze imediat orice formă de discriminare în raport cu fanii din fotbalul românesc şi să asigure un tratament egal al sportului în raport cu alte activităţi de divertisment precum spectacolele, cinematografele, restaurantele etc.”, a mai spus Justin Ştefan.

Raed Arafat, avertisment pentru România

Recent, medicul Raed Arafat a făcut un avertisment pentru întreaga țară. Secretarul de stat a spus că românii ar trebui să respecte în continuare măsurile de siguranță împotriva răspândirii noului coronavirus, chiar dacă este în derulare campania de vaccinare anti-COVID-19.

”Lumea clar că s-a săturat. În acelaşi timp, văzând că suntem într-o situaţie relativ bună măcar cu stabilitate la acest moment, mulţi cred că s-a terminat. Noi încercăm să atragem atenţia tuturor că situaţia nu s-a terminat, poate să se înrăutăţească din nou şi din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare până avem un număr suficient de oameni vaccinaţi, aşa cum a făcut, de exemplu, Israelul”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...