Veste mare pentru șoferi, acum pot plăti polița RCA în rate. Metoda inventată la Cluj

Emanuela Pană 20.04.2022, 11:52
Veste mare pentru șoferi, acum pot plăti polița RCA în rate. Metoda inventată la Cluj

Românii vor putea plăti poliţele de asigurare de Răspundere Civilă Auto (RCA) în rate, prin intermediul unei aplicații specializate în gestionarea costurilor şi obligaţiilor auto. Reprezentanții aplicației dezvoltate la Cluj estimează că aproximativ 20% din totalul poliţelor RCA ar urma să fie plătite în rate de către șoferi, fiind așteptată și o creștere a numărului de poliţe încheiate pe un an.

Poliţele RCA pot fi plătite online, în rate

Beneficiarii români își pot plăti poliţele de asigurare de Răspundere Civilă Auto (RCA) în rate, prin intermediul unei aplicații dezvoltate la Cluj.

Astfel, cu ajutorul aplicaţiei Autodeal, specializată în gestionarea costurilor şi obligaţiilor auto, polițele RCA pot fi achitate în patru rate fără dobândă, 100% online, timpul de răspuns pentru aplicaţia de finanţare fiind mai mic de zece minute.

Potrivit dezvoltatorilor platformei, aproximativ 20% din totalul poliţelor RCA ar urma să fie plătite în rate de către șoferi. În acest context, reprezentanţii aplicației estimează și o creştere a numărului de poliţe încheiate pe un an. Opţiunea referitoare la plata în rate a acestui tip de poliţe are la bază un parteneriat încheiat între Autodeal şi TBI Bank.

Pentru anul în curs, platforma Autodeal preconizează o triplare a numărului de poliţe încheiate prin aplicaţie și își propune ca, la final de 2022, numărul de descărcări ale aplicaţiei să depăşească 300.000, comparativ cu 120.000, în prezent.

Citește: Se schimbă polițele RCA în 2022. Ce trebuie să știe neapărat toți șoferii

Aplicația este evaluată la 3 milioane de euro

În 2021, aplicaţia a atras o investiţie de 450.000 de euro, de la doi investitori, pentru dezvoltarea de noi funcţionalităţi şi integrarea de noi parteneri strategici. Acum, platforma Autodeal este evaluată la 3 milioane de euro.

Politete RCA vor putea fi platite in rate printr-o aplicatie
Politete RCA vor putea fi platite in rate printr-o aplicatie

„Suntem în faza finală de testare a implementării soluţiilor de leasing auto şi a programărilor în service/staţii ITP.

De asemenea, estimam că, până la finalul lunii aprilie, vom lansa şi posibilitatea achiziţionării serviciilor oferite de Autodeal prin intermediul criptomonedelor“, a spus Sandu Băbăşan, partener Autodeal.

Aplicația Autodeal, care poate fi descărcată gratuit din App Store şi din Google Play, digitalizează toate procesele generate de deţinerea unui autoturism şi permite administrarea cu uşurinţă şi în siguranţă de către utilizatori, într-un singur loc, a tuturor programărilor şi plăţilor aferente deţinerii unui autoturism.

„Platforma integrează cel mai mare număr de servicii şi permite utilizatorilor setarea de notificări de expirare pentru RCA, ITP, Carte de Identitate şi permis de conducere, plata de taxe şi amenzi, achiziţia de roviniete, achiziţia de poliţe RCA şi asigurări de călătorie“, notează Cluj24.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...