Veste mare pentru Simona Halep. De cine scapă la Roland Garros

Simona Halep se pregătește pentru revenirea în circuitul profesionist de tenis, întrerupt de pandemie, iar printre turneele la care va participa se numără și cel de Grand Slam de la Roland Garros. Aici va scăpa de o adversară importantă.

De cine scapă Simona Halep la Roland Garros

Simona Halep preferă turneele care se desfășoară pe zgură, de aceea are în plan participarea în acest an la Roland Garros, în dauna US Open. Motivele acestei alegeri sunt perioada scurtă dintre cele două turnee, faptul că unul se dispută în America, iar celălalt în Europa, precum și suprafețele de joc, Simona Halep fiind mult mai dezinvoltă pe zgură. Astfel că va opta pentru Roland Garros, turneu reprogramat pentru perioada 20 septembrie – 4 octombrie. Aici va scăpa de o adversară puternică. Asta a lăsat să se înțeleagă antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, care a spus că este greu ca o jucătoare să evolueze atât la turneele din SUA, cât şi la cele din Europa.

„Programul este nebun. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar unii jucători vor fi mai pregătiţi decât alţii. Pare imposibil, mai ales schimbarea continentelor, schimbarea suprafeţei, cu totul atât de compact. Ceea ce face situaţia şi mai nebună sunt restricţiile de călătorie şi carantina. Cum poţi face asta? Dacă nu există o regulă internaţională care să spună că dacă eşti un sportiv de vârf, oriunde te duci, nu există nicio carantină, nu văd cum poate funcţiona. Cred că jucătorii trebuie să aleagă practic. Rămâi în Europa sau mergi în America? Trebuie să aflăm dacă va exista o carantină la întoarcerea în Europa din America. Dacă există, practic trebuie să alegeţi între SUA sau sezonul de zgură din Europa. Eşti un profesionist şi trebuie să joci, dar pe termen scurt sportivii trebuie să aleagă între SUA şi Europa”, a spus Mouratoglou, pentru Tennis365.

Simona Halep reîncepe aventura. Primul popas: Palermo

Revenirea Simonei Halep în circuit se va produce odată cu turneul de la Palermo, de pe 3 august. Organizatorii întrecerii din Sicilia s-au luptat din răsputeri să o convingă pe Simona Halep să participe la acest turneu. Campioana noastră a acceptat invitația și va fi prezentă la turneul de luna viitoare, de la Palermo. Simona Halep e nerăbdătoare să joace din nou tenis, după această perioadă de cinci luni fără turnee. Constănțeanca a spus că timp de două luni nici nu a pus mâna pe racheta de tenis.

„Îmi este foarte dor pentru că n-am stat în viața mea cinci luni fără un turneu, fără să mă antrenez pentru o plecare. Două luni n-am pus mâna pe rachetă, dar am încercat să mă antrenez fizic de când s-a putut. De o lună și ceva m-am antrenat la nivel maxim”, a spus Simona Halep.

Simona Halep, 28 de ani, ocupă locul 2 în clasamentul WTA. Ultimul meci oficial l-a disputat pe 22 februarie 2020, dată la care a învins-o pe Elena Rybakina în finala turneului de la Dubai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI