Veste mare pentru românii din Italia. Ce urmează să se întâmple de Sărbători

Stan Filon / 17.12.2020, 16:39
Veste mare pentru românii din Italia. Ce urmează să se întâmple de Sărbători

Autoritățile din România au actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar cei care se întorc din aceste țări trebuie să intre în izolare. Unele țări au ieșit de pe ”lista neagră” a României, pe când altele tocmai ce au intrat pe lista interzisă.

Italia a ieșit de pe lista țărilor cu risc epidemiologic

La ultima actualizare, de pe lista țărilor cu risc epidemiologic a fost scoasă Italia, iar românii care se întorc în țară de sărbători nu mai sunt obligați să stea în carantină și nici în izolare. Autoritățile precizează că măsura se aplică imediat.

Pe listă au fost adăugate însă mai multe state, printre care Turcia și Republica Moldova. În cazul acestor țări, măsura se aplică în 24 de ore de la publicarea listei. Așadar, cei care vin din țările aflate pe listă sunt obligați să stea în carantină 14 zile.

Italia a iesit de pe lista tarilor cu risc epidemiologic
Italia a iesit de pe lista tarilor cu risc epidemiologic

Românii din Italia care se întorca acasă de Sărbători nu trebuie să mai stea în carantină

Vestea bună petru ei este că pot ieși din carantină după a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nici nu prezintă simptomatologie specifică noului virus. Persoanele care au avut însă COVID-19 în ultimele 90 de zile nu mai sunt obligate să stea în carantină.

Pe de altă parte, autoritățile au dat publicității noile date oficiale legate de pandemia din România. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un număr total de cazuri de 577.446, dintre care 5.697 de noi îmbolnăviri de Covid-19. Aceste rezultate au fost obținute în urma efectuării unui număr de 28.099 de teste în ultimele 24 de ore. În total, 477.139 de persoane s-au vindecat în urma Covid-19.

Totodată, au fost raportate 107 decese în rândul pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Bilanțul negru ajunge astfel la 13.969 de persoane decedate de la debutul pandemiei în România. În unitățile sanitare de profil, numărul total de pacienți internați a ajuns la 11.860 de persoane, dintre care 1.297 se află în secția de ATI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI