Câți bani primești ca să te stabilești într-un sat în Italia. Condiția care trebuie îndeplinită

Stan Filon 04.11.2020, 20:03
Câți bani primești ca să te stabilești într-un sat în Italia. Condiția care trebuie îndeplinită

Mai multe sate din Italia cu priveliști spectaculoase, dar îmbătrânite, încearcă să se revitalizeze cu nou veniți. Astfel, primarii localităților pitorești italiene vin cu oferte de nerefuzat pentru oamenii care doresc să se stabilească în zonă și să aducă un suflu nou.

Câți bani primești să te muți la sat, în Italia

Ofertele sunt multe și din ce în ce mai generoase. Într-un sat, municipalitatea oferă case pentru doar un euro. Noii proprietari trebuie însă să le renoveze, pentru a le putea păstra. Sunt și oferte mai bune. Candela din Puglia a oferit viitorilor rezidenți 2.000 de euro pentru a se muta acolo, în 2017.

Cea mai bună ofertă vine însă din Santo Stefano di Sessanio, un sat medieval din Abruzzo, o regiune din partea de est a Italiei central-sudice. Autoritățile se oferă să plătească cu o sumă deloc neglijabilă persoanele dispuse să se mute și să înceapă o afacere acolo/ În plus, aceștia vor primi și ajutor pentru chiria unei locuințe, potrivit CNN.

Cati bani primesti sa te muti la sat, in Italia
Cati bani primesti sa te muti la sat, in Italia

Primești bani în fiecare lună, îți poți deschide o afacere tot pe banii statului și ai și o chirie modică

”Nu vindem nimic nimănui, nu este o afacere. Vrem doar să permitem satului să trăiască în continuare”, a declarat primarul Fabio Santavicca pentru CNN Travel. Există, însă, câteva condiții. Cei care vor să se mute acolo trebuie să fie rezidenți în Italia sau să aibă posibilitatea legală de a deveni și trebuie să aibă 40 de ani sau mai puțin.

Santo Stefano are 115 rezidenți, dar aproximativ jumătate dintre aceștia sunt pensionari. Mai puțin de 20 au vârsta sub 13 ani. Cel puțin acestea sunt cifrele oficiale. În realitate însă, primarul Santavicca spune că numărul real de locuitori este cuprins între 60 și 70. Iar autoritățile au decis să ia măsuri.

Consiliul local va plăti noilor rezidenți o taxă lunară timp de trei ani, însumând 8.000 de euro pe an. De asemenea, va plăti și o contribuție unică de 20.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri! Noii rezidenți vor primi, de asemenea, o casă în care să locuiască în schimbul unei chirii „simbolice”.

Oferta de nerefuzat a atras imediat atenția italienilor! Nu mai puțin de 1.500 de persoane au depus cerere după anunțarea ofertei, pe 15 octombrie. Consiliul local vrea să primească deocamdată  doar 10 persoane sau cinci cupluri. ”Vrem să creștem treptat numărul și pentru asta trebuie să lucrăm la spațiile de locuit”, spune Santavicca.

Consiliul a alcătuit și o listă cu tipul de afaceri pe care le va sprijini financiar: turistice, curățenie și întreținere, farmacii și producție și comercializare de alimente.

Solicitanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani și să nu fie rezidenți în zona din jurul localității, dar să aibă rezidență în Italia. Nou veniții sunt obligați să rămână în localitate cel puțin cinci ani de zile.

Andreea Vasile, protagonista comediei Ramon, face dezvăluiri
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...