Veste grozavă pentru o categorie de români. Se dau bani de la stat, sumele ajung și la 10.000 de lei

Ana Anitoiu 08.08.2022, 09:20
Veste grozavă pentru o categorie de români. Se dau bani de la stat, sumele ajung și la 10.000 de lei

Se dau bani de la stat pentru o categorie de români, dintr-un buget total stabilit de Guvern la 6.000.000 de lei. Sumele ce se acordă ajung și la 10.000 de lei, dar diferă în funcție de ce criterii sunt îndeplinite de cei care au nevoie de acest ajutor.

Pentru ce categorie de români se dau bani de la stat

Guvernul a alocat bugetul de 6.000.000 de lei pentru sprijinirea familiilor şi persoanelor singure afectate, în cursul acestui an, de inundaţii, alunecări de teren, dar și de alte fenomene meteo severe, conform hotărârii 974/2022, publicată în Monitorul Oficial. Sumele oferite sunt aproape duble față de cele de anul trecut.

Conform noii hotărâri, banii se acordă pentru românii afectați atât de inundațiile provocate de ploile abundente, cât și de fenomene meteo asociate precum alunecările de teren şi unele precum vânt puternic, grindină, viituri și altele.

Se dau bani de la stat pentru o categorie de romani. Sumele ajung si la 10.000 de lei
Sumele acordate de la stat variaza in functie de unele criterii

Ajutoarele pot varia de la 1.500 la 10.000 de lei. Ce criterii fac diferența

Aceste ajutoare de urgență se vor acorda familiilor sau persoanelor singure afectate de inundaţii, indiferent de veniturile acestora. Însă, sumele oferite de stat pot varia de la 1.500 până la 10.000 de lei, în funcție de unele criterii.

Familiile și persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de până la 25% pot primi suma de 2.500 de lei. Cei ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie cuprinsă între 25% inclusiv şi 50% primesc câte 4.500 de lei.

La o proporție cuprinsă între 50% inclusiv şi 75%, suma este de 7.000 de lei. Românii ale căror locuințe au fost afectate în proporţie de peste 75% inclusiv pot primi câte 10.000 de lei. În afară de aceste ajutoare pentru românii cu locuințe afectate se acordă un sprijin de 1.500 de lei pentru bunurile deteriorate.

Prin urmare, de exemplu, în cazul în care locuința unei familii sau persoane a fost afectată în proporție de 60% și are și bunuri deteriorate de inundații sau alte fenomene meteorologice deosebite, se va acorda un ajutor total de 8.500 de lei. În cazul în care persoana singură sau familia deţine mai multe locuinţe afectate, ajutorul se acordă o singură dată, pentru o singură locuinţă.

Mai mult, în cazul în care din cauza inundațiilor și altor fenomene meteorologice se înregistrează pierderi de vieţi omeneşti, se dau bani de la stat pentru familia persoanei decedate. Mai exact, suma de 7.500 de lei, indiferent de numărul victimelor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...