Veste genială de la Ford. Fabrica va produce un nou model la Craiova, complet electric

Alexandrina Toader 27.04.2021, 11:49
Veste genială de la Ford. Fabrica va produce un nou model la Craiova, complet electric

Ford va produce un nou model la fabrica din Craiova. Acesta va fi primul vehicul de volum, complet electric construit de Ford în România. Compania americană va investi 300 de milioane de dolari pentru a produce noua mașină.
Compania Ford a anunțat astăzi că versiunea complet electrică va fi lansată în 2024. Acesta va fi primul vehicul de volum, complet electric construit de Ford în România, în linie cu angajamentul companiei de a atinge zero emisii în Europa.

Ford va produce un nou model la Craiova

Fabrica din Craiova urmează astfel Centrului de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și uzinei Ford Otosan din Kocaeli (Turcia), care vor produce vehicule complet electrice. Gama de vehicule comerciale Ford din Europa va fi 100% pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024; două treimi din vânzările de vehicule comerciale vor fi reprezentate de modele electrice sau plug-in hybrid până în 2030

Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate și flexibilitate în operațiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase și continue cu furnizorii locali și comunitatea, precum și succesul întregii echipe Ford Craiova, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

De asemenea, noul vehicul comercial ușor va fi echipat cu unele dintre cele mai avansate motoare convenționale Ford pe benzină, precum și diesel, produse la uzina de motoare Ford Dagenham din Marea Britanie. Transmisiile vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited, tot în Marea Britanie. Investiția totală Ford în operațiunile sale de producție din România – incluzând și investiția anunțată astăzi – se apropie de 2 miliarde de dolari, de la preluarea fabricii din Craiova, în 2008.

Ford va produce un nou model la Craiova
Un nou model la Ford Craiova

În ultimii ani s-au făcut îmbunătățiri semnificative la fabrica din Craiova; peste 600 de roboți au fost instalați pentru a îmbunătăți și eficientiza procesele de ștanțare, vopsire sau asamblare a caroseriilor și șasiurilor. Aproximativ 6000 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule și motoare din Craiova. Pe lângă Puma, Ford Craiova construiește în prezent și SUV-ul de mici dimensiuni, Ford EcoSport, dar și mult-premiatul motor EcoBoost de 1.0 litri.

Această nouă investiție în viitorul fabricii din Craiova demonstrează, încă o dată, speranța companiei Ford că guvernul din România va asigura toate îmbunătățirile cheie promise pentru a sprijini un mediu competitiv de producție în regiune, inclusiv în ceea ce privește infrastructura de transport, care este esențială, a mai spus Rowley.

Anunțul noului model vine în contextul în care Ford a oprit temporar producția la Craiova din cauza crizei de simiconductori pe piața auto globală.

Urmăriți Impact.ro și pe