Veste extraordinară pentru românii care şi-au programat vacanţa în Bulgaria. Pot intra în ţară fără niciun document legat de covid-19

Iancu Andreea, Mihai Cheleș 27.05.2021, 20:33
Veste extraordinară pentru românii care şi-au programat vacanţa în Bulgaria. Pot intra în ţară fără niciun document legat de covid-19

Românii care și-au programat vacanța în Bulgaria au primit o veste extraordinară. Autoritățile din statul vecin au stabilit condițiile de trecere a graniței pentru cetățenii țării noastre. Astfel, aceștia nu vor mai avea nevoie de niciun document legat de Covid-19. Aceste restricții au fost ridicate începând de astăzi. Pe de altă parte, cetățenii din alte țări sunt nevoiți să respecte măsurile în funcție de gradul de risc epidemiologic al statului din care provin.

Ce se întâmplă cu românii care și-au programat vacanța în Bulgaria

Începând cu data de 27 mai, cetățenii din România pot să treacă granița în statul vecin fără să prezinte un document Covid-19. Astfel, românii care și-au programat vacanța în Bulgaria vor putea să meargă liniștiți, fără a mai fi nevoie să prezinte un test RT-PCR negativ, test antigen, certificat de vaccinare sau care să ateste că au trecut prin boală, potrivit unui ordin al ministrului Sănătății din statul vecin, Stoicio Kaţarov. Cu toate acestea, cetățenii unor state trebuie să prezinte în continuare astfel de documente.

Bulgarii au păstrat interdicții de intrare pentru cetățenii din țările pentru care se consideră că există risc epidemiologic, precum India, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Pakistan, Maldives, Brazilia și alte țări din Africa. Cei care sunt exceptați de la această interdicție sunt cetățenii bulgari și persoanele cu statut de rezidență permanentă și familiile lor, care vin din zonele interzise. Totuși, aceste categorii trebuie să rămână pentru zece zile în carantină.

Românii care si-au programat vacanța în Bulgaria vor putea trece granița fără să prezinte un documente Covid-19
Litoralul românesc, o atracție pentru turiștii români în această vară

Marea Neagră, atracția cetățenilor români în această vară

Sejururile rezervate pe litoralul românesc au atins un nivel ridicat în ultimele săptămâni, acestea ajungând la un procent de peste 50% față de aceeași perioadă din 2019, considerat un an foarte bun pentru turismul autohton. Dincolo de relaxările restricțiilor datorate scăderii ratei de incidență și ofertele operatorilor din turism au accentuat această avalanșă. Astfel, au crescut în mod neașteptat cererile pentru un concediu pentru litoralul românesc.

Mulți români aleg litoralul românesc și vara aceasta pentru a petrece principalul concediu din an pentru că se simt mult mai în siguranță. Criteriile care contează sunt proximitatea față de casă, accesibilitatea, precum și faptul că nu li se solicită un test PCR sau dovada vaccinării, obligatorii pentru călătoriile în străinătate. Iar din acest punct de vedere, credem că turismul intern în general va avea de câștigat în 2021. Am mai constatat faptul că, deși sunt turiști care adaugă în pachet și asigurarea cu acoperire Covid-19, numărul lor a scăzut în comparație cu lunile ianuarie-februarie, ceea ce înseamnă că mulți români au o abordare mai relaxată acum față de pandemie, Ionuț Nedea, CEO litoralulromanesc.ro.