Veste cumplită pentru Simona Halep. Va fi ștearsă din clasamentul WTA

Stan Filon 02.06.2023, 14:18
Veste cumplită pentru Simona Halep. Va fi ștearsă din clasamentul WTA

Veștile proaste parcă nu se mai termină pentru Simona Halep! După ce a fost suspendată din toate competițiile sportive, în urmă cu mai bine de 8 luni, fiind testată pozitiv la o substanță interzisă, acum autoritățile din sport i-au mai adus un cap de acuzare. În plus de asta, audierea ei a fost amânată de trei ori, iar acum fostul număr 1 mondial a mai primit o veste devastatoare!

Veste cumplită pentru Simona Halep

Așadar, situația Simonei Halep pare să se agraveze pe zi ce trece. Fostul număr 1 mondial a fost testată pozitiv la o substanță interzisă în sport anul trecut, iar recent organizațiile din tenis i-au mai adus un cap de acuzare pentru neregularități descoperite în pașaportul sportiv. În plus, sportiva noastră a trebuit să suporte nu mai puțin de trei amânări pentru a își putea dovedi nevinovăția în fața tribunalului indempendent.

De parcă nu ar fi fost suficient, Simona Halep a aflat acum că poate fi ștearsă din clasamentul unde odată a ocupat locul 1. Mai exact, Simona Halep poate fi ștearsă din clasamentul WTA. Acum, Simona Halep ocupă locul 35 în clasamentul WTA, fiind depășită de Irina Begu (locul 27), și de Sorana Cîrstea (locul 32). Pe lângă punctele pierdute prin neparticiparea la Roland Garros, româncei i se vor mai scădea alte 220, ca urmare ratării turneelor de la Birmingham și Bad Homburg.

Veste cumplita pentru Simona Halep
Veste cumplita pentru Simona Halep

Ultimele 1000 de puncte WTA, în pericol

Ea a ajuns în semifinalele acestor competiții în sezonul trecut, astfel că Simona Halep va coborî până în zona top 50 WTA. Halep se apropie însă de o situație incredibilă: la finalul lunii august, adică peste 3 luni, va ieși din clasamentul WTA! Asta în condițiile în care la acea dată, dar în 2022, se afla pe poziția 9 mondială!

Dacă nu va obține un verdict din partea comisiilor de specialitate până în luna august, Simona Halep va pierde și ultimele o mie de puncte pe care le va mai avea în clasament, astfel că va ieși din ierarhia WTA. Această situație va fi înregistrată în două cazuri: dacă tribunalul Sport Resolutions nu va da un verdict până la acea dată sau dacă decizia va fi de suspendare.

Sportiva din România are o singură șansă să nu fie ștearsă din calasamentul WTA. Audierea ei să aibă loc la data stabilită – la finalul lunii iunie, iar verdictul în cazul său să fie unul în favoarea sportivei noastre. Ea ar avea astfel timp să revină la turneele de la Washington, Toronto, Cincinnati, unde are de apărat aproape 1.000 de puncte WTA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...