Veste bună pentru români! La cât va ajunge valoarea tichetelor de masă

Redacția IMPACT 11.02.2020, 16:46
Veste bună pentru români! La cât va ajunge valoarea tichetelor de masă

Veștile sunt foarte bune pentru români, iar valoarea tichetelor de masă urmeză să sufere noi modificări și să crească. În această marți, Camera Deputaților a votat în for decizional majorarea în cazul bonurilor de masă.

Veste bună pentru români! La cât va ajunge valoarea tichetelor de masă

Valoarea din prezent a tichetelor de masă urmează să fie majorată. În momentul de față, suma la care ajunge un singur tichet de masă este de 15,18 lei. Totodată, în această marți, pe 11 februarie, a fost votat în for decizional respectiva creștere, în cadrul unei ședințe a Camerei Deputaților.

Veste bună pentru români! La cât va ajunge valoarea tichetelor de masă
Valoarea tichetelor de masă va crește până la 20 de lei, proiectul de lege fiind votat marți, în Parlament

Tichetele de masă vor ajungă să valoreze 20 de lei. Este un proiect de lege care a ajuns astăzi în forul decizional. Motivația principală pentru majorarea valorii pentru bonurile de masă a fost cea că în prezent un singur tichet nu poate să acopere nici costurile unei singure mese.

Tichetele primite de angajații români vor fi mult mai valoroase și un alt argument prezentat a mai fost și că valoarea din România este printe cele mai mici, raportat la țările din Europa. Proiectul de lege a fost votat în Parlament, iar data oficială de la care va intra în vigoare decizia este cea de 1 martie 2020, potrivit Digi24. Proiectul a primit 267 de voturi „pentru”, în cadrul ședinței de marți. A fost inițiat de către deputatul Valeriu Steriu, din partea social-democraților. În plus, actul normativ va modifica și Art. 14 din Legea nr. 165/2018, în ceea ce privește acordarea biletelor de valoare.

Tichetele de masă reprezintă bilete sau bonuri de valoare, ce le sunt acordate angajaților în fiecare lună. Reprezintă o sumă de bani, precum o alocație pentru hrană. Tichetele se pot folosi doar la achitarea unei singure mese, fie la cumpărături, pentru produse alimentare.

Urmăriți Impact.ro și pe