Veste bună pentru români! Alocațiile pentru copii cresc din ianuarie 2020. La cât vor ajunge

Redacția IMPACT 15.10.2019, 16:18
Veste bună pentru români! Alocațiile pentru copii cresc din ianuarie 2020. La cât vor ajunge

Camera Deputaților a adoptat astăzi, în unanimitate de voturi proiectul de lege privitor majorarea anuală a alocaţiei pentru copii cu rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020.

Proiectul de lege a fost adoptat unanim, de cei 242 de deputați prezenți în plenul Camerei, care este for decizional, transmite digi24.ro.

„Iniţiativa legislativă vizează completarea art.3 alin.(1) din Legea nr.61/1993, în sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocaţiei cu indicele anual de inflaţie, pentru a menţine cuantumul acesteia la aceeaşi valoare de piaţă. Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020”, arată proiectul de lege.

Iniţiatorul proiectului este deputatul PNL Robert Sighiartău. Acesta a scris pe contul său de Facebook, după adoptarea actului normativ, că alocaţiile vor creşte pentru a acoperi inflaţia şi pentru a le asigura copiilor o alocaţie “cât mai decentă”.

„Am reușit! Încă o victorie pentru copiii României! Alocațiile copiilor vor crește anual din ianuarie 2020. Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației. Din 2020, anual, alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația și pentru a le asigura copiilor o alocație cât mai decentă. Mă bucur că am reușit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu, dar s-a terminat cu bine. Mulțumesc tuturor părinților și copiilor pentru susținere!”, spune Sighiartău în mesajul transmis.

Cât vor fi alocațiile

Alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora; 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Proiectul urmează să fie transmis președintelui României, Klaus Iohannis, spre a fi promulgat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI