Veste bună pentru elevi. Unde vor fi distribuite 600 de laptopuri, pentru utilizarea acestora la școala online

Elena Avramescu 17.03.2021, 12:56
Veste bună pentru elevi. Unde vor fi distribuite 600 de laptopuri, pentru utilizarea acestora la școala online

Unde vor fi distribuite 600 de laptopuri. Este vorba despre județul Covasna, unde Inspectoratul Școlar Județean a dat o veste extrem de bună elevilor, și anume că în 14 licee din județ au fost distribuite 593 de laptopuri. Acest demers face parte din proiectul privind învățământul secundar.

Unde vor fi distribuite 600 de laptopuri

În vederea îmbunătățirii condițiilor de predare-învățare, pentru facilitarea învățării prin intermediul tehnologiei și al internetului în cazul cursurilor online, în cadrul Proiectului privind învățământul secundar (ROSE) liceele din județul Covasna beneficiază de echipamente electronice. Ca primă tranșă de echipamente, au fost distribuite de Inspectoratul Școlar Județean Covasna 593 laptopuri pentru următoarele școli: Liceul de Arte „Plugor Sándor” Sfântu Gheorghe, Liceul Economic „Berde Áron” Sfântu Gheorghe, Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” Covasna, Liceul Pedagogic „Bod Péter” Târgu Secuiesc, Liceul Tehnologic „Apor Péter” Târgu Secuiesc, Liceul Tehnologic „Baróti Szabó Dávid” Baraolt, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Sfântu Gheorghe, Liceul Tehnologic „Gábor Áron” Târgu Secuiesc, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Întorsura Buzăului, Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” Sfântu Gheorghe, Liceul Teologic Reformat Sfântu Gheorghe, Liceul Teologic Reformat Târgu Secuiesc, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Întorsura Buzăului și Liceul Teoretic „Nagy Mózes” Târgu Secuiesc, gasim notat în comunicatul de presă transmis marți.

Se pare că toate aceste laptopuri vor fi date în folosință în mod gratuit elevilor care nu dispun de echipamente electronice proprii, precum desktop, laptop sau tabletă, cu scopul de a le permite participarea la activități de învățare care au componentă digitală.

Cu ceva timp în urmă, IȘJ anunța că până în data de 14 ianuarie 2021, Inspectoratul a distribuit în unităţile de învăţământ din judeţ un număr total de 1.316 tablete, 103 camere web, 218 laptopuri, 2800 litri de dezinfectant, precum dar și 280.000 de măşti de protecţie, toate achiziţionate prin finanţare asigurată de Ministerul Educaţiei.

Între timp, școlile au mai reușit să achiziţioneze din fondurile alocate de consiliile locale, din fonduri proprii sau chiar din sponsorizări tablete, laptopuri dar şi alte dispozitive, precum camere web, calculatoare sau chiar proiectoare. Astfel că în judeţul Covasna au fost distribuite 10.000 de tablete către elevi care susţin sau au susținut învăţământul on-line.

Unde vor fi distribuite 600 de laptopuri
Unde vor fi distribuite 600 de laptopuri

Profesori și elevi din județ, confirmați cu COVID-19

Se pare că 49 de profesori și 35 de elevi din județul Covasna au fost confirmați cu COVID-19, începând cu data de 8 februarie, când a început semestrul al doilea al acestui an școlar, și până în prezent, după cum arată datele Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

În schimb, la nivel național, numărul mediu zilnic de infectări este în scădere, în perioada 8-15 martie, față de datele raportate în perioada 1-10 martie.

Se constată o scădere a numărului mediu zilnic de infectări, atât în cazul elevilor, cât și al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară (1-10 martie). Reiterăm importanța respectării tuturor regulilor privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV2, precum și importanța testării în școli, alături de susținerea campaniei de vaccinare a personalului din educație, a transmis IȘJ Covasna.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...