Veste bună pentru bucureșteni! Primarul Capitalei a făcut anunțul mult așteptat despre pasajul din zona Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu

Andrei Cezar 09.07.2020, 18:43

Veste bună pentru bucureșteni. Sâmbătă se va deschide circulația pe pasajul Nicolae Grigorescu. Lucrările la străpungerea cu Splai Dudescu au fost finalizate, anunță primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Pasajul Nicolae Grigorescu, deschis circulației, începând de sâmbătă

Primarul general a anunțat pe pagina sa de socializare finalizarea lucrărilor la pasajul Nicolae Grigorescu.

Misiune indeplinita! Am finalizat cea mai mare lucrare de infrastructura rutiera din Bucuresti! De sâmbătă se va deschide circulatia pe toata zona Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu. Avem, asadar, un pasaj nou de 2 km si jumatate, 2 poduri peste Dambovita, supralargire la 3 benzi pe sens. Legatura intre cartierele Titan (sectorul 3) si Berceni (sectorul 4) din Capitala.”, a scris primarul pe Facebook.

Gabriela Firea a mai spus că până sâmbătă se vor face ultimele teste dinamice ale podului, folosindu-se camioane de mare tonaj.

”Acest obiectiv de investitii se numara printre proiectele de infrastructura pe care le-am gasit, in 2016, complet blocate! Sambata, 11 iulie, acesta va fi deschis traficului rutier!

Lucrările au început în urma cu zece ani, dar primele intentii legate de acest proiect dateaza de acum 13 ani.”

”Finalizam toate marile proiecte pe care le-am preluat în 2016.
În anul 2016, pentru acest obiectiv de investitii nu erau făcute exproprierile necesare, iar studiul de fezabilitate era prost întocmit și nu ținea cont de toate condițiile din teren. Nu s-au luat în calcul nici măcar liniile de înaltă tensiune din zonă.”, a mai spus Firea.

Veste bună pentru bucureșteni! Primarul Capitalei a făcut anunțul mult așteptat despre pasajul din zona Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu
Veste bună pentru bucureșteni! Primarul Capitalei a făcut anunțul mult așteptat despre pasajul din zona Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu

Urmează etapa a doua a proiectului

Primarul Capitalei a mai precizat că întreg proiectul a presupus ”lărgirea bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, construirea unui pasaj peste Dâmbovița și a două poduri la nivelul solului peste râu.”

Podul de la Nicolae Grigorescu este cel mai mare pod care traversează Dâmbovița, având o lungime de 141 m.

„Pentru a fi complet, acest proiect are nevoie și de etapa a doua care înseamnă lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Iuliu Hațeganu, între pasaj și Calea Vitan. A fost întocmit studiul de fezabilitate, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și s-a stabilit culoarul de exproprieri. Avem proiectul tehnic și așteptăm predarea unui teren de la Ministerul Apărării Naționale”, a spus și consilierul Primarului general, Marius Coaje.

Gabriela Firea a mai declarat că sunt aproape finalizate și lucrările la Podul Ciurel, un proiect început de mai bine de 10 ani.

„Suntem pe ultima sută de metri şi cu lucrările la Podul Ciurel, vestitul Pod Ciurel. El are mai mult de 10 ani de când este început, dar în curând vă vom da o veste bună”, a adăugat Gabriela Firea.

Sursă FOTO: facebook/ Gabreiala Firea

Urmăriți Impact.ro și pe