Veste bună pentru bucureșteni! Când va fi gata cea mai mare pasarelă din România. Investiție de peste 6 milioane de lei

Rădulescu Valentin 24.06.2020, 17:36

Bucureștenii au parte și de o veste bună după perioada de pandemie. În Capitală se va construi cea mai mare pasarelă din România, în care s-au investit peste 6 milioane de lei. Din ce zone se vor putea deplasa românii mai ușor și cu ce este dotată noua construcție?

Când va fi gata cea mai mare pasarelă din București?

Cea mai mare pasarela din România se datorează parteneriatului făcut între Primăria Sectorului 4 și orașul Popești Leordeni. Pasarela face legătura între sectorul 4 și orașul Popești Leordeni, iar primarul Daniel Băluță a declarat că pe această pasarelă vor trece zilnic între 8 și 12 mii de persoane. Așadar, cetățenii vor putea să se deplaseze mult mai ușor din sectorul 4 spre orașul Popești Leordeni și invers.

„Numărul de persoane pe care îl estimăm că vor trece pe această pasarelă zilnic este între 8 şi 12 mii de persoane. Este prevăzută cu doi stâlpi şi asta este extrem de interesant, faptul că un stâlp se găseşte în oraşul Popeşti Leordeni, iar celălalt stâlp se găseşte în sectorul 4”, a spus primarul Daniel Băluță, potrivit antena3.ro.

Veste bună pentru bucureșteni! Când va fi gata cea mai mare pasarelă din România. Investiție de peste 6 milioane de lei
Modelul pasarelei dintre Sectorul 4 și orașul Popești-Leordeni. Sursă Foto: antena3.ro

Bucureștiul va avea o construcție de ultimă generație

Pasarela de aproape 200 de metri pătrați va trece peste liniile de metrou aflate la suprafață, iar de astfel este prevăzută cu o balustradă metalică. Mai mult, construcția va conține și semnalizare pentru transportul de biciclete, benzi ceramice de direcționare a persoanelor cu deficiențe de vedere, lifturi pentru persoanele cu dizabilități, toalete, dar și suprafețe anti-derapante.

Șoferii care doresc să traverseze pasarela își vor putea lăsa mașinile în parcarea care va fi amenajată din zona metroului. Valoarea proiectului depășește 6 milioane de lei și 80% din bani au fost asigurați de către bugetul local al Primăriei Orașului Popești-Leordeni. Construcția ar trebui să fie gata până în luna august a acestui an.

Urmăriți Impact.ro și pe