Când vor putea circula bucureștenii cu metroul din Drumul Taberei. Data anunțată de ministrul Transporturilor

Raluca Juncu 16.04.2020, 21:01
Când vor putea circula bucureștenii cu metroul din Drumul Taberei. Data anunțată de ministrul Transporturilor

În 2019, discuțiile referitoare la inaugurarea Magistralei 5 a metroului includeau, de cele mai multe ori, amânări, pe diferite motive. Inaugurarea este una mult așteptată de locuitorii Capitalei, pentru că facilitează tranzitul în zona de vest a Capitalei.

Când va fi deschis metroul din Drumul Taberei

Potrivit declarațiilor din luna februarie venite din partea reprezentanților Metrorex, termenul de inaugurare a tronsonului era anunțat a fi 30 iunie 2020. Astăzi, într-o vizită pe șantier, ministrul Transporturilor, împreună cu premierul Ludovic Orban au precizat că termenul de 30 iunie „râmâne un termen asumat”.

„M-am asigurat, împreună cu premierul Ludovic Orban, în vizita de astăzi de pe șantier că apelul meu lansat către antreprenori a fost înțeles și lucrările avansează conform graficului. Termenul de 30 iunie râmâne un termen asumat de către antreprenor pentru punerea în circulație cu călători a acestei magistrale de metrou! Este o investiție mult așteptată de către bucureșteni care trebuie finalizată conform angajamentelor!”, a precizat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, potrivit unui comunicat de presă.

„Mă bucur să constat că la acest obiectiv există o mobilizare foarte bună, peste 500 de angajați lucrând pe șantierele acestei magistrale de metrou. Am văzut că au fost făcute lucrările necesare pe partea de automatizare, astfel încât în prima parte a lunii mai să fie făcute testele pentru circulație”, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Călătorii care vor circula pe noul tronson vor fi nevoiți, totuși, să aștepte mai mult în stații, întrucât timpul de așteptare va fi unul mai mare cu un minut decât în celelalte stații acutale. Acest lucru se va întâmpla în contextul în care 8 trenuri vor fi scoase din funcțiune de pe liniile M1 și M3 și vor fi introduse pe ruta din Drumul Taberei. Astfel, toată ideea de a inaugura mai devreme metroul din Drumul Taberei este să ia trenuri de e alte magistrale, aspect care va reduce timpii de așteptare pentru toate liniile.

Magistrala 5 de metrou, Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproximativ 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Urmăriți Impact.ro și pe