Veste bună pentru 120.000 de pensionari din România. Primesc bani mai mulți

Beatrice Dumitru 30.06.2023, 15:48
Veste bună pentru 120.000 de pensionari din România. Primesc bani mai mulți

Peste 120.000 de pensionari vor primi bani în plus de la stat în perioada următoare. Suma alocată pentru seniori este în valoare de 300.000.000 lei, mai mare față de cea de anul trecut. Anunțul a fost făcut de șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu. Ce pot face pensionarii cu cei 2.600 de lei primiţi.

Ce pot face pensionarii cu banii primiți de la stat

Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum și modul de acordare, distribuire și decontare a banilor. Astfel, pensionarii vor beneficia de bilete de tratament balnear în perioada care urmează. Aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), după ce Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

Suma aprobată pentru asigurararea tratamentului balnear pentru pensionari și persoanele asigurate în sistemul public de pensii, persoanele asigurate pentru accidente de muncă şi boli profesionale și beneficiari ai unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată față de anul 2022, de la 229.000.000 lei la 300.000.000 lei, notează mmuncii.ro.

Veste bună pentru 120.000 de pensionari din România. Primesc bani mai mulți
Pensionarii vor primi bilete de tratament balnear.

”Anul acesta, avem aprobată o suma de 300 de milioane de lei cu această destinație, reprezentând aproape 115 mii de bilete la nivel național.Încă din luna martie am început deja să avem aceste bilete cu societățile de tratament balnear, astfel încât acum am reușit să încheiem și celelalte licitații cu operatorii privați care au participat. Aceste bilete sunt o forma de protecție acordata de Guvern pensionarilor pentru că ei plătesc 50% din valoarea pensiei diferența pana la prețul real. Valoarea este de 2.600 lei, diferența este suportată din bugetul asigurărilor naționale de stat”, a explicat Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, la România TV.

Cum se pot obține biletele

În unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile.

La acestea se adaugă și biletele de tratament balnear contractate cu alte unități de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2023.

Biletele de tratament balnear pot fi solicitate de pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al acestora va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...