Veste bună de la pompă. Cât s-au ieftinit benzina și motorina pe 1 septembrie

Mihnea Tălău 01.09.2023, 18:25
Veste bună de la pompă. Cât s-au ieftinit benzina și motorina pe 1 septembrie

După o perioadă de creștere a prețului la carburanți, aceștia s-au ieftinit vineri 1 septembrie, după o serie de 14 scumpiri succesive. Astfel, la stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, luată ca punct de referință, prețul benzinei standard este de 7,18 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,41 lei/litrul.

Diferența de preț dintre motorină și benzină a ajuns la 23 de bani pe litru

Față de ziua anterioară, prețul a scăzut cu trei bani pe litru la motorină și cu un ban pe litru la benzină. Deși ieftinirea este destul de mică, ea vine după un șir de 14 scumpiri succesive, în urma cărora prețul motorinei a crescut cu 76 de bani pe litru, iar benzina cu 51 de bani pe litru.

Ieftinirea de astăzi, mai atenuează diferența de preț dintre motorină și benzină, ajungând la 23 de bani pe litru.

Tarifele carburantului diesel a suferit modificări în aceasta perioada, cel mai mic preț fiind în luna mai 2023, 6.49 ron/litru iar cel mai mare preț fiind în luna iunie 2022, 9.24 ron/litru, scrie RomâniaTV.ro.

În prezent, cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană era de 86,8 dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa la 83,8 dolari, niveluri în creștere.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Austriecii de la OMV Petrom nu mai au scapare

Cum se poate verifica online prețurile benzinei și motorinei

Oricine poate vedea în timp real prețul la pompă al carburanților. Pentru ca să verifici online prețurile benzinei și motorinei în Monitorul preţurilor pentru carburanţi este să intri pe pagina Monitorulpreturilor.info și să dai click pe imaginea din dreapta carburanți auto.

Ajungi astfel pe pagina dedicată carburanților: https://monitorulpreturilor.info/Home/Gas.

Următorul pas este să selectezi produsul care te interesează: benzină standard, benzină premium, motorină standard, motorină premium, GPL etc

Dacă permiți aplicației să îți acceseze localizarea în timp real, site-ul îți va furniza prețurile la benzină sau motorină de la cele mai apropiate stații peco, pe o rază de 5 km.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...