Vedeta din România care a făcut infarct pe stradă. A scăpat ca prin minune cu viață: „Un înger!”

Beatrice Dumitru 27.04.2023, 20:31
Vedeta din România care a făcut infarct pe stradă. A scăpat ca prin minune cu viață: „Un înger!”

O vedetă din România a fost la un pas de moarte în urmă cu un an și jumătate după ce a făcut un preinfarct pe stradă. Aceasta a povestit cum i s-a schimbat viața după acel moment și cine a salvat-o. De asemenea, în urma analizelor, a descoperit că are și un cheag de sânge care îi poate provoca oricând un accident vascular cerebral.

„Mi s-au învinețit buzele și buricele degetelor”

O cunoscută creatoare de modă din România a trăit momente șocante când a făcut un preinfarct în plină stradă, într-o zi de sâmbătă, iar cel care i-a salvat viața a fost un bărbat, despre care aceasta crede că a fost un înger.

Rita Mureșan, căci despre ea este vorba, a povestit că era în oraș pentru a cumpăra un cadou pentru botezul unui prieten, dar când a ieșit din magazin i s-a făcut rău și și-a dat seama că nu mai vede bine. Ea a povestit cum s-a întâmplat totul și cum a fost salvată de un simplu trecător.

Vedeta din România care a făcut infarct pe stradă. A scăpat ca prin minune cu viață:
Rita Mureșan. Sursa foto: Facebook

M-am așezat pe bordură. Eram cu Nico, ea din față vedea ca mi s-au învinețit buzele, eu vedeam că mi s-au învinețit buricele degetelor, dar nu știam ce am. Nu mai aveam aer, oamenii treceau stânga, dreapta. Nu am căzut, nu am căzut pe spate. Țin minte că de la depărtare venea un domn cu cămașă albă, cu o pungă de un supermarket. Din toată lumea aia, eu l-am văzut foarte clar cum vine direct spre mine. Venea hotărât. A ajuns în fața mea, a zis: „Deschide gura, ridică limba”. Mi-a băgat o pastilă sub limbă și a plecat. M-a salvat. Am reușit să mă ridic, m-am dus acasă. Nu știam ce am, am zis că e de la căldură. Eu nu am voie să mă bată soarele în cap. Am zis: „Mamă, pe 46 de grade am ieșit fără pălărie”. Credeam că de la asta mi s-a făcut rău” a povestit Rita Mureșan, în emisiunea „Exclusiv VIP” cu Cristi Brancu, de la Prima TV.

Riscă să facă un accident vascular cerebral

Rita Mureșan a mai dezvăluit că a doua zi după acest incident a mers la botezul prietenului său, dar îi tremurau mâinile, însă nu și-a dat seama ce avea. A stat așa timp de trei săptămâni, până când medicul de familie a sfătuit-o să meargă la un cardiolog. „Eram o mică legumă”, a spus Rita Mureșan.

Doamna doctor  cardiolog mi-a spus ziua, data și ora exacte în care eu am făcut preinfarct. Deci eu atunci, pe stradă, am făcut preinfarct! De omul ăla a zis că a fost un înger care m-a salvat: „Ți-a dat nitroglicerină. Omul acela te-a salvat”. Cred că a fost un înger, efectiv. Îngerii, în general, lucrează prin oameni. El a venit mult prea hotarat spre mine”, a mărturisit Rita Mureșan.

Rita Mureșan a mai povestit că în urma analizelor a descoperit că are și un cheag de sânge și riscă să facă un accident vascular cerebral, așa că face un tratament complex. Ia multe vitamine pentru că organismul ei, după socul acela, a ajuns la anemie, și, deși era vegetariană, acum este nevoie să mănânce și carne.

La analize s-a văzut că am un cheag și iau pasile preventiv pentru un AVC. De asemenea, la mine nu crește tensiunea, maximum 13, la mine crește pulsul: am puls și 145, care este enorm. Am și pastile pe care le iau insantaneu. E ca și când aș alerga la maraton, finalistă, dar stau în pat. Nu sunt nici foarte cuminte, dar atunci când mi-e rău mă ține o zi, două”, a adăugat designerul.

Rita Mureșean a mai spus să după acest moment de cumpănă toată viața i s-a dat peste cap, a trebuit la anuleze toate proiectele la care lucra, mai ales o colecție pe care voia să o lanseze chiar de ziua ei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...