Valeriu Gheorghiță, noutăţi despre vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani. Când va începe imunizarea pentru covid

Badea Violeta 16.11.2021, 15:57
Valeriu Gheorghiță, noutăţi despre vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani. Când va începe imunizarea pentru covid

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a venit cu informații referitoare la imunizarea copiilor. Acesta a anunțat când se va da startul la vaccinarea anti-Covid a copiilor de 5-11 ani.

Valeriu Gheorghița, anunț important despre vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani

Valeriu Gheorghiță a făcut declarații importante legate de vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că a fost devansat termenul la care se așteaptă decizia pentru imunizarea micuților de la Agenția Europeană pentru Medicamente.

Până atunci, acesta a anunțat că se vor înființa mai multe centre în spitale pentru a se putea imuniza cei mici. De asemenea, copiii se vor putea vaccina și la medicii de familie.

„Ne așteptăm ca în a doua parte a lunii noiembrie să avem această autorizare, probabil undeva pe data de 25 noiembrie.

Pentru vaccinul de la compania Moderna care, de asemenea, a depus documentația de evaluare la Agenția Europeană a Medicamentului, se așteaptă că autorizarea să se acorde la jumătatea lunii decembrie”, a declarat medicul.

Cand ar putea incepe vaccinarea copiilor intre 5 si 11 ani
Cand ar putea incepe vaccinarea copiilor intre 5 si 11 ani

Se lucrează la optimizarea platformei de programare

Până va sosi decizia, Valeriu Gheorghiță a anunțat că se fac eforturi pentru optimizarea platformei de programare și a registrului electronic național de vaccinare.

„Vom anunța când va fi momentul debutului concret al campaniei de vaccinare. Evident, pe lângă organizarea logistică, este foarte important să avem dozele specifice pentru populația tânără, ținând cont de faptul că vorbim de flacoane diferite, multidoză, cu 10 doze.

Vorbeam de o stabilitate la 2 – 8 grade timp de 10 săptămâni în loc de 4 săptămâni cât este la acest moment, iar doza este de circa 10 micrograme, practic o treime”, informează coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță este de părere că vaccinul pentru copiii între 5 şi 11 ani ar putea ajunge în luna decembrie

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a precizat că vaccinul Pfizer pentru copiii între 5 şi 11 ani ar putea ajunge în țara noastră în decursul lunii viitoare.

 „Posibil să fie într-adevăr în decursul lunii decembrie, într-un scenariu mai puţin probabil în ianuarie 2022, dar noi sperăm, pentru că e un interes crescut din partea tuturor ţărilor europene atât de acces, cât şi de a demara mai rapid campania de vaccinare pentru această grupă de vârstă, sperăm să avem acces în decursul lunii decembrie”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...