Val de sancțiuni pentru un șofer din Târgu-Mureș. În doar 6 minute a primit 15 amenzi

Cătălina Burghelea 22.02.2022, 06:48
Val de sancțiuni pentru un șofer din Târgu-Mureș. În doar 6 minute a primit 15 amenzi

Într-o singură noapte, un tânăr de 21 de ani, din Târgu-Mureș, a reușit o „performanță” greu de egalat. În doar șase minute a făcut 15 abateri contravenționale, pentru care trebuie să plătească o sumă uriașă! În plus, conducătorului auto teribilist i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România timp de 420 de zile.

„Performanță” greu de egalat pentru un șofer de 21 de ani

La data de 19 februarie 2022, Poliţia municipiului Târgu-Mureş a făcut semn unui autoturism care se deplasa pe raza municipiului să oprească, deoarece şoferul manifesta un comportament agresiv în timpul circulaţiei pe drumurile publice. Însă, tânărul de 21 de ani nu s-a conformat indicațiilor polițiștilor, continuându-și deplasarea.

„Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea, poliţiştii pornind în urmărirea autoturismului, şoferul acestuia, în acest timp, provocând un accident cu pagube materiale.

În urma investigaţiilor efectuare, poliţiştii au identificat, la scurt timp, un tânăr în vârstă de 21 de ani, bănuit de comiterea faptelor. (…) Valoarea sancţiunilor aplicate: 11.890 de lei, fiind luată măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România de 420 de zile şi reţinerea certificatului de înmatriculare a autoturismului”, a transmis, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

15 amenzi în șase minute, pentru abateri de la regulile de circulație

Șoferul a comis mai multe abateri de la regimul rutier, în decurs de doar șase minute! Potrivit IPJ Mureş, acesta a săvârşit mai multe contravenţii, valoarea lor fiind de 11.890 de lei.

Mai exact, la ora 02:34, în Piaţa Trandafirilor din oraș, conducătorul auto și-a început seria de abateri de la regulile de circulație. Acesta nu a respectat indicaţiile poliţistului rutier și nici regulile privind mersul cu spatele, nu a purtat centura de siguranţă și a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 1.640 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

Se dau amenzi de până la 725 de lei. Poliţia Română tocmai a făcut anunţul trist pentru şoferi

Conducătorul teribilist nu a ținut cont de niciun semn de circulație

Apoi, pe strada Ştefan cel Mare – Bld.1 Decembrie 1918, tânărul nu a semnalizat la schimbarea direcţiei de mers și a circulat pe contrasens. Valoarea totală a sancţiunilor a însumat 1.160 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

Un minut mai târziu, la ora 02:35, pe strada Buday Nagy Antal, șoferul de 21 de ani a uitat din nou să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers și a continuat să meargă pe sensul opus de deplasare. A primit o nouă amendă – de 1.160 de lei – şi i-a fost reținut permisul pentru o perioadă de 60 de zile.

Aventură pe străzile orașului

Pe Calea Sighişoarei, intersecţie cu strada Pomicultorilor, conducătorul auto a continuat să încalce Codul Rutier printr-o serie de abateri. Nu a oprit la apropierea şi la trecerea autospecialei cu regim prioritar, ce avea în funcţiune semnalele speciale luminoase şi acustice, din care a rezultat un accident cu pagube materiale, și nu a respectat obligaţia de a transcrie transmiterea dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la înstrăinarea autoturismului. Valoarea totală a amenzilor a fost de 4.060 de lei şi reţinerea carnetului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile, plus reţinerea certificatului de înmatriculare a autoturismului.

Tânărul și-a continuat aventura pe străzile din Târgu-Mureș, iar la ora 02:36, pe Calea Sighişoarei, a fost sancţionat pentru circulaţia pe contrasens cu 1.160 de lei şi reţinerea permisului pentru o perioadă de 60 de zile.

I s-a reținut permisul pentru 420 de zile

Două minute mai târziu (ora 02:38), pe strada Sârguinţei, șoferul teribilist a fost amendat pentru nesemnalizarea la schimbarea direcţiei de mers și circulaţia pe sensul opus de deplasare. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 1.450 de lei, plus reţinerea permisului pentru o perioadă de 60 de zile.

La ora 02:40, pe strada Cernavodă, individul a încheiat seria de abateri prin neutilizarea semnalizării la schimbarea direcţiei de mers și circulaţia pe contrasens. Acesta a fost amendat cu 1.160 de lei şi i s-a reținut carnetul de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

În total, șoferul din Târgu Mureș a primit contravenții în valoare de aproximativ 12.000 lei, pentru abateri de la regulile de circulație.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...