Val de reacții pe Facebook, după ce soția lui Dacian Cioloș a propus o nouă materie în școli: ce este mindfulness și cum crede că i-ar ajuta pe copii

Redacția IMPACT 13.06.2019, 13:37
Val de reacții pe Facebook, după ce soția lui Dacian Cioloș a propus o nouă materie în școli: ce este mindfulness și cum crede că i-ar ajuta pe copii

Valerie Cioloș, soția fostului premier Dacian Cioloș, a dat naștere unui val de reacții pe Facebook, după ce a propus ca educația mindfulness să devină materie în programa școlară. Au fost păreri pro și contra, dar nu au lipsit nici ironiile la adresa soției lui Dacian Cioloș.

Valerie Cioloș, soția fostului premier, a propus pe contul său de Facebook introducerea unei noi materii în programa școlară. E vorba de educația de mindfulness, un termen împrumutat din limba engleză și despre care Valerie Cioloș susține că i-ar putea ajuta pe copii.

Soția fostului premier susține că, în prezent, copiii sunt supuși la presiuni inimaginabile și că eventualele boli depistate la vârsta maturității își au rădăcinile în anii copilăriei.

Valerie Cioloș – sursa: Facebook

De ce vrea Valerie Cioloș cursuri de mindfulness în școli

Valerie Cioloș a distribuit, pe pagina sa de Facebook, un articol din presa internațională care tratează problemele cu care se confruntă copiii în primii ani de școală.

„Stresul și anxietate la copii sunt o dură și tristă realitate. În Australia un copil din 7 are cel puțin un episod de tulburare mintală pe an. Cauzele? Probleme personale, goana după note bune, presiuni de la social media. Mai mult de 50% din condițiile de sănătate mintale își iau rădăcinile înainte vârstei de 12 ani. A introduce Mindfulness în programa scolară este o modalitate de a adresa această realitate și de a dezvolta abilitățile relaționale și de rezilienta la viitori adulți”

Valerie Cioloș
https://www.facebook.com/ValerieCiolosVillemin/posts/2700825489988189?__xts__[0]=68.ARAozYoaLwde8hyssWK2lX1z-pK3mkd0fwSlliGd1-JEA1TNR4aluGXwBKbwB0qKW5z8iLCpC74jLdak1WlE4xI2F9Jj1oEZL76ePTeJgZmoTR5NfMGGwAho4r8ukIhmGNUZwkN22hW3yAfp0YxdhW6vWSHCOp23Z3DZazScgzyfx0Sb81NEni-I3tiw6XLspZ6suuBnotrbJP4hSx-4rh0MeOxRHkY-8y8LWQNNmtHQ2XBMfhqP0-GTPNSdg3h6xGRnNxvRH-nrtYVIGixFQnoCWa9OBA38Xh63W6A7qRuwWQLVyCFFl2XPkNsnl5qJdsMk1b9eHEJcJbR_BDcsCGV8EdIS&__tn__=-R

Mindfulness reprezintă un concept relativ nou în România, dar a fost preluat de multe persoane care țin astfel de cursuri și-i învață și pe alții cum să conștientizeze.

De precizat că însăși soția lui Dacian Cioloș susține că e trainer autorizat de MBSR® – Programul de Reducere Stresului prin Mindfulness (Massachusetts University, US), potrivit paginii de Facebook.

Ideea sa nu a fost primită bine de toată lumea. Mulți i-au atras atenția că altele sunt problemele învățământului. Și nu au lipsit nici comentariile ironice.

Valerie Cioloș – sursa: Facebook

Ce comentarii a primit Valerie Cioloș la postarea legată de mindfulness

Postarea soției fostului premier a stârnit un val de reacții, multe dintre comentarii fiind ironice.

Cand eram copil nu prea aveam timp de episoade depresive, nu era la modă. Noi eram ba la gârlă, ba prin livadă după mere, corcoduşe, prin pădure…Când ne apuca depresia, mamele noastre foloseau şlapi-fulness sau sfântu Neculai-fulness şi era super eficient„, a scris unul dintre internauți.

Un alt comentariu îi atrage atenția lui Valerie Cioloș că sistemul de învățământ din România are probleme mai grave de atât.

In romania nu se invata la școală educatie rutiera sau financiara, ci religie. fix de mindfulness avem nevoie. fix acum„, a fost un alt comentariu.

Urmăriți Impact.ro și pe