Val de percheziții la clanurile interlope din Prahova. Acuzații de viol și furt din magazine

Cătălina Burghelea 09.02.2022, 08:24
Val de percheziții la clanurile interlope din Prahova. Acuzații de viol și furt din magazine

Mascații din municipiul Ploieşti efectuează, miercuri dimineaţă, nouă percheziţii domiciliare în oraș şi în două comune din judeţul Prahova, în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt din magazine şi din mașini, dar şi de viol.

Val de descinderi la prahovenii certați cu legea

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), la acest moment, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale, ordine publică şi rutieră din cadrul Poliţiei Ploieşti desfăşoară o amplă razie pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru combaterea faptelor ilegale în municipiu, cum ar fi furturile din magazine și mașini.

Mascații au mandat de percheziţie domiciliară în orașul Ploieşti şi în două comune din judeţul Prahova

În cadrul acţiunii din această dimineață, oamenii legii pun în executare nouă mandate de percheziţie domiciliară în orașul Ploieşti şi în două comune din judeţul Prahova, cu scopul documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt din societăţi comerciale şi din auto şi viol.

„La acest moment, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale, ordine publică şi rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti desfăşoară o razie pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru combaterea faptelor ilegale în municipiul Ploieşti”, a transmis Poliția Română.

Razia beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.

Perchezitii de amploare in Bucuresti si alte 36 de judete

Acțiuni ale mascaților și în Arad, Timiș sau Bihor, într-un dosar de contrabandă cu țigări

13 mandate de percheziție domiciliară au obținut polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, în șase localități din județele Arad, Timiș și Bihor, într-un dosar de contrabandă cu țigări.

Cinci bărbați implicați

Cinci români au fost reținuți și, ulterior, pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă, în urma perchezițiilor din 5 februarie a.c., desfășurate în municipiul Arad și localitățile Hălmagiu, Măgulicea, Fântânele din județul Arad, orașul Timișoara din județul Timiș și Oradea, din județul Bihor.

Ce au descoperit polițiștii români

Bărbații au vârste cuprinse între 20 și 39 de ani și sunt bănuiți de oamenii legii că făceau contrabandă calificată. Pe baza probatoriului administrat și a activităților desfășurate, s-a stabilit că, în perioada august-septembrie 2021, infractorii ar fi deținut și transportat, din județul Bihor, 2.100.158 țigarete (105.008 pachete) de contrabandă, netimbrate.

Razile la clanurile interlope din Ploiești

Acum o săptămână, în data de 2 februarie, poliţiştii de investigaţii criminale și de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au descins în cartierele rău famate din oraş, vizaţi fiind interlopi cunoscuţi, printre care şi membrii clanului Spoitoru.

Şapte prahoveni, cu vârste cuprinse între 17 şi 55 de ani, au fost duși la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii.

În urma celor 12 percheziţii, mascații au ridicat mai multe telefoane mobile, un pistol neletal, cinci cuţite, trei săbii, un baston electroşoc şi alte obiecte folosite la infracțiuni. Poliţiştii au verificat peste 80 de autoturisme, fiind legitimate şi 96 de persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...