Editorial Alin Buzărin

Vai, a slăbit Kim Jong-Un! (sau despre cum se tâmpește Planeta)

Alin Buzărin 06.07.2021, 17:32
Vai, a slăbit Kim Jong-Un! (sau despre cum se tâmpește Planeta)

Una dintre știrile repetate obsesiv în ultima vreme este aceea că liderul nord-coreean ar fi slăbit galopant. Publicații serioase occidentale sau posturi tv de prestigiu se întrec a publica imagini cu Kim și a specula pe seama slăbirii fizice a acestuia. Sigur, subiectul e interesant prin perspectiva puterii nucleare pe care o deține (sau doar se spune c-ar deține-o) partea comunist-nordică a peninsulei Coreea.

Cureaua de la ceas

Se dau o grămadă de detalii halucinante. Se publică poze în care Kim Jong-Un nu pare deloc vreun sfrijit, ba dimpotrivă, e fălcos, bine-mersi, are pielea întinsă și niciun rid. Însă experții de ultim moment în slăbirea liderului de la Phenian vin cu dovezi irefutabile: i s-a lărgit cureaua de la ceas!

Extraordinar, ce revelație științifică, ce informație prețioasă pentru umanitate! Un ins slăbește atît de tare, încât i se subșiază antebrațul mai sus de încheietură și i se lărgește brățara de la ceas! Cine a constatat asta? CIA? KGB? Cercetătorii britanici? Toată lumea!

Kim Jong-un ar fi slabit
Kim Jong-un ar fi slabit

Program de îngrășare sistematică

Din câte s-a scris despre al treilea Kim al dinastiei comuniste din RPD Coreeană, în planurile sale figura un program de îngrășare personală planificată. Nepotul de bunic al ”marelui” Kim Ir-Sen (decedat în 1994 la 82 de ani) și fiul fiului acestuia, Kim Jon- Il, (repauzat la 70 de ani, în 2011) își propusese, după ce i-a succedat ”la tron” tatălui său, în 2011, să ia în greutate în fiecare an câte 6-7 kilograme.

Asta înseamnă că într-un deceniu de când conduce Coreea de Nord, Kim Jong-Un ar fi trebuit să adauge la cântar 60-70 de kilograme. Un ”spor” care ar transforma chiar și un anorexic într-un obez. Ceea ce, la 37 de ani, Kim Jong Un chiar este (sau era, dacă e să fdăm curs îngrijorărilor occidentale).

Un obez care bea de stinge, fumează de rupe și mănâncă de sparge, în vreme ce aproape 25 de milioane de compatrioți suferă nu numai de un întuneric spiritual de nepătruns, ci și de cea mai cumplită foamete.

Diferența dintre cele două Corei

Stând, în vara lui 2002, mai bne de o lună în Coreea de Sud (la Campionatul Mondial de Fotbal, găzduit împreună cu Japonia), organizatorii ne-au dus să vedem celebra ”frontieră a morții”, temuta linie de demarcație de la Pamnunjon, de pe paralela 38.

Imaginile și impresiile sunt terifiante. Pleci spre Nord dintr-un Seul de beton și sticlă, cu păienjeniș de autostrăzi suspendate (dacă așa era acum aproape două decenii, închipuiți-vă cam ce-ar fi astăzi pe-acolo!) și peste nici o oră dai de graniță.

Pe”felia” sud-coreeană e o bază ONU ultramodernă, cu lifturi panoramice, aer condiționat peste tot și supertehnologie în fiecare ungher. Urmează apoi o vale largă de patru kilometri și, dincolo de ea, Coreea de Nord a dinastiei Kim.

Propaganda village

Partea nord-coreeană pare muntoasă, împădurită, iar la un moment dat, la niște kilometri distanță (ți se dau binocluri), într-un fel de poieniță, se ivesc niște clădiri, iar în imediata lor vecinătate, niște furnale din care iese fum gros. Ai zice că e vorba de un oraș și de un combinat industrial. Nici vorbă!

Sud-coreeni, dar și militarii din baza ONU, numesc butaforia de pe deal ”Propaganda Village”. În acele clădiri nu locuiește nimeni și nici n-a locuit vreodată, ar fi fost periculos să se întemeieze o așezare atât de aproape de granița capitalistă.

Și nici ”combinatul” nu produce nimic și nici n-a produs vreodată ceva. Doar se arde în neștire cărbune, pentru ca imperialiștii să vadă fumul și să creadă că s-ar munci. Iar de pe dealuri, din megafoane imense, răsună cântece patriotice, închinate luminatei dinastii Kim.

Iată de cine se îngrijorează o lume întreagă c-ar fi slăbit așa tare, că i s-a lărgit cureaua de la ceas! Cât de naivi suntem, sau cât de fraieri ar vrea unii să fim!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Alin Buzărin
Editorialist, un gazetar cu o vastă experianță în presa din România, Alin Buzărin semnează de două ori pe săptămână opinii și editoriale pentru Impact.ro. Cel mai probabil îl...