Vaccinurile Pfizer au început să fie falsificate. Ce s-a găsit în fiole în Polonia, în loc de ser

Ana Anitoiu, Narcisa Tomulescu 22.04.2021, 11:21
Vaccinurile Pfizer au început să fie falsificate. Ce s-a găsit în fiole în Polonia, în loc de ser

Vaccinurile Pfizer anti-Covid-19 au început să fie falsificate. Experții au anunțat ce s-a găsit în fiole în Polonia în loc de serul ce oferă imunitate împotriva coronavirusului și au explicat cum poate fi făcută diferența între dozele reale și cele false, vândute pe bani mulți.

Ce s-a găsit în fiole vândute drept doze de vaccin Pfizer, în Polonia

Compania Pfizer a transmis că dozele de vaccin ce au fost confiscate în Polonia și Mexic, puse la vânzare la negru cu o mie de dolari bucata, sunt contrafăcute. Flacoanele au fost găsite în lăzi frigorifice pentru băuturile răcoritoare. Acestea aveau numere de lot și date de expirare false.

Experții au dezvăluit că în Polonia, lichidul din presupusele fiole cu vaccin era de fapt un produs cosmetic. În Mexic, aceste vaccinuri false au fost administrate unui număr de 80 de persoane. Deocamdată, nu au fost anunțate probleme de sănătate în rândul oamenilor care au fost păcăliți să creadă că au fost imunizați împotriva coronavirusului.

Vaccinurile Pfizer au inceput sa fie falsificate. Ce s-a gasit in fiole in Polonia, in loc de ser
O persoana vaccinata de un cadru medical

Vaccinuri anti-Covid-19 contrafăcute în mai multe țări

Acestea nu sunt singurele cazuri în care s-au descoperit doze contrafăcute de vaccin anti-Covid-19. Conform Interpol, luna trecută, autoritățile din China și Africa de Sud au confiscat mii de astfel de vaccinuri false și au arestat zeci de persoane.

În privința vaccinurilor Pfizer false din Mexic, primele informații au apărut în februarie. Acum, autoritățile analizează și un lot de 6.000 de doze Sputnik ce au fost confiscate în luna martie, pentru a vedea dacă sunt false.

Cum poate fi depistat un vaccin anti-Covid-19 fals

Vaccinurile anti-Covid-19 false pot fi ușor depistate. Experții au atras atenția că toate dozele ce promit imunizarea împotriva coronavirusului vândute pe internet sunt contrafăcute și dăunătoare. Deocamdată, serurile originale sunt vândute exclusiv guvernelor.

”Toată lumea de pe planetă are nevoie de vaccin. Mulți sunt disperați să obțină unul. Avem o ofertă foarte limitată, o aprovizionare care va crește treptat și alte companii vor intra în spațiul de vaccinare. Între timp, există o oportunitate perfectă pentru infractori”, a spus șeful securității companiei Pfizer, Lev Kubiak.

CEO-ul Pfizer, vești proaste în privința vaccinării anti-Covid-19

Recent, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a anunțat că o a treia doză de vaccin anti-Covid-19 ar putea fi necesară la un an de la rapel. Oficialul a mai spus că oamenii ar putea fi nevoiți să se vaccineze împotriva coronavirusului în fiecare an. Anunțul lui a venit după ce și compania Moderna a transmis că lucrează la o a treia doză și a precizat că speră ca aceasta să fie disponibilă din toamna acestui an.

”Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a declarat Albert Bourla la CNBC. CEO-ul companiei Pfizer a subliniat că vaccinurile anti-Covid-19 vor fi un instrument important în lupta împotriva variantelor extrem de contagioase de coronavirus.

Motivul pentru care ar putea să nu fie suficiente dozele de vaccin de până acum

De altfel, la începutul acestei luni, companiile Pfizer şi BioNTech au transmis încă din luna februarie testează o a treia doză a vaccinului anti-Covid-19, astfel încât să înțeleagă mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante de coronavirus.

”Virusul se modifică suficient de mult pentru ca sistemul imun să nu-l mai recunoască şi astfel este necesar un nou vaccin. Aceasta a treia doză este un buster necesar pentru a ne asigura o protecţie ridicată şi la tulpina sud-africană şi probabil va fi testat în curând şi pentru cea braziliană”, a spus cercetătorul Octavian Jurma.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...