CEO-ul Pfizer anunță că a treia doză de vaccin va fi necesară. Termenul: la un an de la rapel

Ana Anitoiu 15.04.2021, 23:59
CEO-ul Pfizer anunță că a treia doză de vaccin va fi necesară. Termenul: la un an de la rapel

CEO-ul companiei Pfizer, Albert Bourla, a anunțat joi că o a treia doză de vaccin anti-Covid-19 ar putea fi necesară la un an de la rapel. Oficialul a mai făcut un anunț în privința imunizării împotriva coronavirusului.

CEO-ul Pfizer: Vaccinarea anti-Covid-19 ar putea fi necesară anual

Potrivit CEO-ului companiei Pfizer, în afară de faptul că ar putea fi nevoie de o a treia doză de vaccin la un an de la rapel, oamenii ar putea fi nevoiți să se vaccineze împotriva coronavirusului în fiecare an. De altfel, și compania Moderna a anunţat că lucrează la o a treia doză și a precizat că speră ca aceasta să fie disponibilă din toamnă.

”Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a declarat Albert Bourla la CNBC. El a precizat că vaccinurile anti-Covid-19 vor fi un instrument important în lupta împotriva variantelor extrem de contagioase de coronavirus.

CEO-ul Pfizer anunta ca a treia doza de vaccin va fi necesara
O persoana vaccinata de un cadru medical

De ce ar putea fi necesară o a treia doză de vaccin

Acest anunț al CEO-ului companiei Pfizer vine în contextul în care reprezentanții companiei au declarat la începutul acestei luni că datele actualizate din studiul clinic au arătat că vaccinul este extrem de eficient la şase luni după administrarea celei de-a doua doze. Companiile Pfizer şi BioNTech au transmis încă din luna februarie testează o a treia doză a vaccinului anti-Covid-19 cu scopul de a înțelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante de coronavirus.

”Virusul se modifică suficient de mult pentru ca sistemul imun să nu-l mai recunoască şi astfel este necesar un nou vaccin. Aceasta a treia doză este un buster necesar pentru a ne asigura o protecţie ridicată şi la tulpina sud-africană şi probabil va fi testat în curând şi pentru cea braziliană”, a spus cercetătorul Octavian Jurma.

Compania Moderna, anunț similar

Un anunț similar referitor la necesitatea administrării vaccinurilor anti-Covid-19 în fiecare an a fost făcut de compania Moderna. Aceștia au atras atenția că serurile anuale împotriva coronavirusului vor deveni un fapt comun şi că, de fapt, noul virusnu va dispărea.

”Profilul se potriveşte cu profilurile celorlalte vaccinuri aprobate care oferă un beneficiu semnificativ. Prin urmare, sperăm că majoritatea oamenilor se vor imuniza în continuare, chiar dacă vor avea câteva zile mai critice, cu simptome asemănătoare gripei. Ei trebuie să ştie că acest vaccin oferă o protecţie împotriva bolii COVID-19”, a declarat preşedintele Moderna, Stephen Hoge.

Peste 2.400.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în România

În total, de la începutul campaniei de imunizare în țară, s-au vaccinat 2.471.779 de oameni. În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 80.056 de persoane, dintre care 61.727 cu Pfizer, 9.077 cu Moderna și 9.252 cu AstraZeneca. Cu prima doză s-au vaccinat 49.797 de oameni, iar la rapel s-au prezentat alte 30.259 de persoane.

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost raportate 12.592 de efecte secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19 în țară. Adică 3,1 la mia de doze administrate. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 133 de reacții adverse, dintre care 23 de tip local și 110 de tip general (66 la Pfizer, 21 la Modera și 46 la AstraZeneca). Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la vaccinarea anti-COVID-19 în România, AICI!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI