Vaccinul Pfizer-BioNTech, eficient şi împotriva noilor variante de coronavirus. Cât timp asigură protecţie, de fapt, după rapel

Nicu Stan 02.04.2021, 11:41
Vaccinul Pfizer-BioNTech, eficient şi împotriva noilor variante de coronavirus. Cât timp asigură protecţie, de fapt, după rapel

Vaccinul Pfizer-BioNTech, eficient şi împotriva noilor variante de coronavirus. Cât timp asigură protecţie, de fapt, după rapel, citiți în articolul de mai jos.

Au fost făcute noi studii pe vaccinul Pfizer-BioNTech. Care este gradul de eficiență al serului

Vaccinul Pfizer-BioNTech este eficient şi împotriva noilor variante de coronavirus. S-a aflat cât timp asigură protecţie, de fapt, persoanelor care au făcut și rapelul.

Astfel, Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinul lor anti-coronavirus are o eficacitate de aproximativ 91% în prevenirea bolii cauzate de virusul ucigaș, arată un studiu care a inclus persoane inoculate în urmă cu până la 6 luni. Astfel, vaccinul rămâne eficient în proporţie de 91% împotriva bolii simptomatice în aceste 6 luni, anunţă Pfizer şi BioNtech.

Vaccinul Pfizer a avut o eficienta de 100% in Africa de Sud
Vaccinul Pfizer a avut o eficienta de 100% in Africa de Sud

Pfizer, eficiență de 100% în Africa de Sud

De asemenea, vaccinul Pfizer a demonstrat de asemenea o eficiență de 100% în prevenirea îmbolnăvirilor în rândul participanților la un studiu făcut în Africa de Sud (circa 800) unde noua mutație depistată inițial în această țară a devenit dominantă, mai anunță compania printr-un comunicat.

Chiar dacă noua eficacitate generală de 91,3% este mai redusă decât cea de 95%, raportată inițial în luna noiembrie a anului trecut ca urmare a testelor clinice, aceasta rămâne una ridicată în contextul în care, de atunci, coronavirusul s-a transformat în mai multe tulpini pe tot globul.

Pfizer vrea autorizație deplină pentru vaccinul său

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a anunțat că rezultatele aduse la zi și care conțin date de la peste 12.000 de persoane inoculate cu ambele doze de cel puțin 6 luni, facilitează gigantului farmaceutic să ceară autorizarea deplină a vaccinului dezvoltat alături de compania germană BioNTech, în comparație cu autorizarea în regim de urgență pe care o are în prezent.

”Aceste date confirmă eficienţa şi siguranţa vaccinului nostru şi ne permit să cerem FDA o licenţă pentru produse biologice (BLA)”, anunţă CEO-ul Pfizer Albert Bourla într-un comunicat.

Pfizer face față tuturor tulpinilor noi apărute ale coronavirului

În plus, datele studiului mai arată că vaccinul poate asigura protecție împotriva tuturor variantelor de coronavirus aflate în circulație, “un factor critic pentru atingerea imunității de turmă pentru populația globală”, mai arată CEO-ul Pfizer, Ugur Sahin. De altfel, publicarea noilor date vine la doar o zi după ce Pfizer și BioNTech anunțaseră că vaccinul lor are o eficienţă de 100% împotriva coronavirus la copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

”Vaccinul a fost 100% eficient împotriva formelor grave ale bolii aşa cum sunt definite de către Centrele americane de Control şi Prevenţie a Bolilor (CDC) şi a avut o ficienţă de 95,3% împoriva formelor grave de covid-19 aşa cum sunt ele definite de către Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor (FDA)”, precizează Pfizer şi BioNTech într-un comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe