Vaccinul anti-covid-19, contrafăcut. Cu ce sumă uriaşă este vândut pe piaţa neagră

Nicu Stan 13.02.2021, 15:03
Vaccinul anti-covid-19, contrafăcut. Cu ce sumă uriaşă este vândut pe piaţa neagră

Vaccinul anti-covid-19, contrafăcut. Cu ce sumă uriaşă este vândut pe piaţa neagră. Este incredibil ce se întâmplă, întrucât risurile sunt uriașe dacă este vorba despre doze falsificate de vaccin anti-covid.

Au apărut vaccinuri contrafăcute? Cât se cere pe piața neagră pe un vaccin anti-coronavirus

Vaccinul anti-coronavirus, contrafăcut. Lipsa vaccinului anti-covid de pe multe piețe a dus la formareaunei piețe negre a caccinului. Cu ce sumă uriaşă este vândut pe această piață.

Astfel, premierul ceh, Andrej Babis, a spus că a primit oferte de vaccin AstraZeneca de la mai multe țări situate în Golf.

Oferte din țări care nu au treabă cu producerea vaccinurilor

Există zvonuri că au fost țări din Europa care au primit oferte de vaccin AstraZeneca din Brazilia, oefrtat la 15-20 de dolari doza, în condițiile în care serul costă aproximativ doi euro doza. Astfel, purtătorul de Cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mammer avertizează că aceste vaccinuri ar putea fi chiar falsificate.

Este vorba despre injectarea unei substanțe active în corpul uman, deci trebuie să fiți 100% siguri că modalitățile prin care achiziționați vaccinurile sunt complet legale”, a declarat Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Este o piață neagră formată din 2020

Pandemia a creat piețe negre și paralele încă din 2020, când au fost descoperite multe materiale de protecție falsificate. Problema nu a fost eradicată, iar periodic sunt descoperite loturi de măști neconforme sau falsificate. În cazul vaccinurilor, riscul uriaș în cazul în care s-ar folosi doze falsificate.

Când ești pe piața neagră, există riscul să primești lucruri care nu sunt autentice. De aceea supraveghem asta îndeaproape”, a mai adăugat Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Cu ce vaccin s-ar vaccina Alexandru Rafila

Pe de altă parte, medicul Alexandru Rafila a fost întrebat care ar fi vaccinul pe care l-ar alege pentru imunizare, dintre Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Rafila a declarat că ar opta pentru AstraZeneca, pe care-l consideră un vaccin suficient pentru o persoană ca el, care a trecut deja prin infectarea cu coronavirus.

De ce ar apela la vaccinul AstraZeneca

Aș alege vaccinul AstraZeneca, deși momentan nu mă încadrez în categoria de vârstă recomandată în România, sub 55 de ani, dar cred că acest lucru se poate schimba până în martie, atunci când mă voi vaccina eu. Chiar dacă are o eficacitate mai mică decât celelalte două, cel puțin așa arată primele studii, cred că este un vaccin suficient pentru cineva care a trecut deja prin boală.

Eu am fost deja infectat cu coronavirus. Există studii care arată că la persoanele care au trecut prin boală într-un interval de trei până la șase luni s-ar putea să fie suficientă o singură doză, dar încă nu avem o certitudine în acest sens„, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe