Vacanța vine mai repede pentru acești elevi din România. Anunțul făcut de la Ministerul Educației

Beatrice Dumitru 03.02.2023, 14:47
Vacanța vine mai repede pentru acești elevi din România. Anunțul făcut de la Ministerul Educației

Elevii din România au încheiat modul trei și vor intra în vacanță în luna februare, în funcție de alegerea inspectoratului școlar județean. Vacanța va fi în perioade diferite, în intervalulul 6-26 februarie, și deja Ministetul Educației a anunțat care sunt primii elevi care se vor bucura de zilele libere.

Elevii din România care intră primii în vacanță

După zilele libere avute în luna ianuarie, 23 și 24, pentru Mica Unire, elevii vor intra în vacanță în februarie, o săptămână. Vacanță februarie 2023 sau vacanța mobilă, așa cum este denumită vacanța școlară pe care o vor avea elevii în a doua lună a anului va fi luată în perioade diferite.

În februarie toți elevii vor beneficia de vacanță, în intervalul 6- 26, perioada fiind stabilită de fiecare inspectorat școlar județean/al municipiului București. Astfel, elevii din județele Ilfov și Suceava sunt cei care se vor bucura de vacanță în prima săptămână a lunii februarie, în intervalul 6-13.

Vacanța vine mai repede pentru acești elevi din România. Anunțul făcut de la Ministerul Educației
Elevii intră în vacanță în luna februarie.

Când vor avea elevii din celelalte județe vacanță

Conform Ministerului Educației, inspectoratele școlare județene Argeş, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova au ales perioada de vacanță pentru elevii lor între 13-17 februarie 2023.

Pentru următoarea săptămână, cuprinsă între 20-24 februarie, vor avea avea vacanță elevii din Municipiului București și județele Alba, Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Timiș.,

Programele „Școala Altfel” și ”Săptămâna Verde”

Anul acesta elevii vor beneficia de programele „Școala Altfel” și „Săptămâna verde”, care se vor desfășura în perioada 27 februarie – 16 iunie, timp de cinci zile lucrătoare. Fiecare școală va decide intervalul în care vor fi programate, dar nu se pot derula simultan în aceeași perioadă a cursurilor.

Pentru elevii incluși în învățământul profesional sau învățământ postliceal, în aceste perioade de desfășurare a programelor se vor organiza activități de instruire practică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...