Vacanță de coșmar în Grecia. Mai mulți români s-au trezit că au rămas fără mașinile parcate în fața clădirilor unde erau cazați

Andra Daoud 13.08.2022, 10:03
Vacanță de coșmar în Grecia. Mai mulți români s-au trezit că au rămas fără mașinile parcate în fața clădirilor unde erau cazați

Vacanța în străinătate se poate transforma într-un coșmar și au pățit-o pe pielea lor mai mulți turiști români care au ales ca destinație de concediu Grecia. Românii nu au mai avut cu ce să se întoarcă acasă, după ce mașinile le-au fost furate din fața clădirilor în care erau cazați. Unii dintre cei păgubiți și-au spus poveștile pe internet, încercând să tragă un semnal de alarmă.

Vacanță de coșmar pentru mai mulți români, care au rămas fără mașini în Grecia

Furturile de autoturisme sunt un fenomen care se întâmplă în multe țări din Europa. În timp ce turiștii se află în vacanță cu mașinile, hoții nu iau vacanță, ci atacă atunci când te aștepți mai puțin. Sunt vizate mașinile de lux, dar și cele care pot fi vândute ușor ulterior, dar și motocicletele.

Mai mulți români care au mers în vacanță în Grecia s-au trezit că mașinile le-au dispărut chiar din fața clădirilor în care erau cazați. Unii dintre cei păgubiți și-au spus poveștile, din dorința de a trage un semnal de alarmă, pentru ca alți conaționali să nu pățească precum ei.

„Sunt cetățean român, venit în concediu în Grecia. Prin acest mesaj doresc să atrag atenția tuturor, turiști români, străini, autorități asupra furturilor de mașini, aparținând turiștilor străini, furturi care au loc pe teritoriul Greciei. Am sosit în Atena împreună cu familia în data de 30 iulie 2022 cu scopul de a petrece 3 zile împreună cu rudele pentru ca apoi să ne continuăm vacanță în Syros, insula în care venim an de an.

Spre ghinionul nostru, în noaptea de 1 august 2022, autoturismul proprietate personală (un BMW-535 D) ne-a fost furat din locul unde era parcat, chiar din față clădirii unde înnoptam, un apartament închiriat în regim Booking. Furtul a fost raportat imediat autorităților elene. Noi le-am spus celor de la poliție de aceste camere (n.r. camere de supraveghere). Pe filmări apar unele mișcări suspecte, însă din cauza unui bec stradal care bate exact pe camere nu se vede foarte bine.”, a povestit o femeie din Sibiu pentru publicația locală Turnul Sfatului.

Vacanta de cosmar in Grecia. Mai multi romani s-au trezit ca au ramas fara masinile parcate in fata cladirilor unde erau cazati
Mai multi romani au ramas fara masini in timp ce se aflau in vacanta in Grecia

Au mai existat furturi în acea zonă

Turista păgubită a mai povestit că a aflat de la poliția elenă că în zonă au mai avut loc furturi de mașini. Oamenii legii au spus că fac cercetări, însă la aproape două săptămâni de la constatarea furtului, românii încă nu au nicio veste din partea autorităților grecești.

„Am rămas în așteptare, fără mașină doar cu o declarație în mâna și cu o mulțime de cheltuieli neprevăzute: fără mijloc de transport pe durata concediului cât și la întoarcere, nevoiți să închiriem o mașină, să căutăm bilete de avion pentru întoarcere, pentru 4 persoane și doar cu speranța că poate mașina va fi găsită cândva, poate…

Este foarte îngrijorător. Furturile sunt fie în Atena, Pireu, Salonic sau alte zone. De asemenea am aflat din rândul cunoscuților de aici că furturile au început din timpul pandemiei, numărul lor crescând an de an. Mașinile sunt furate în scopul transportului ilegal al imigranților sau altele.

Din căutările noastre în mediul online am aflat faptul că aproximativ 20.000 de autoturisme și motociclete sunt furate anual în Grecia. Există posibilitatea găsirii lor, dar nu este cert acest lucru precum nici starea în care sunt găsite nu este certă, fiind distruse, vandalizate, lovite.”, a mai spus femeia.

În aceeași noapte, o altă familie de români a rămas fără autoturismul marca Ford, după cum a relatat aceeași turistă.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe