USR PLUS, cerință urgentă la CCR privind impozitarea pensiilor. Pensionarii sunt extrem de îngrijorați

Cristian Cojocaru 09.12.2020, 15:51
USR PLUS, cerință urgentă la CCR privind impozitarea pensiilor. Pensionarii sunt extrem de îngrijorați

USR PLUS cere de urgență din partea CCR o decizie privind impozitarea pensiilor. Această decizie ar contura foarte bine bugetul pentru anul 2021. Este a patra oară când CCR amână luarea unei hotărâri cu privire la impozitarea pensiilor. Amânările magistraților creeză îngrijorări pentru pensionari.

USR PLUS cere de urgență o hotărâre a CCR privind impozitarea pensiilor

Alianța USR PLUS face o cerere de urgență către CCR. Aceștia doresc ca magistrații să ia o hotărâre cu privire la impozitarea pensiilor speciale, asta după ce hotărârea a fost amânată de patru ori până acum. Acum două zile au mai plecat din conturile statului alte 3 miliarde de lei către pensionarii cu pensie specială printre care se numără chiar și judecători ai CCR.

Liderii USR PLUS suțin printr-o declarație că situația nu a fost rezolvată nici măcar după șase luni iar acest lucru este sfidător la adresa românilor, unii dintre ei cu pensii special de mici.

”Nici acum, la aproape șase luni de la acest moment, legea nu a intrat în vigoare pentru că judecătorii Curții Constituționale nu au dat un răspuns la sesizările depuse, cu promptitudine, de Avocatul Poporului, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție. În toate aceste luni, în plină pandemie, de la bugetul de stat au plecat spre pensionarii ”speciali” circa 3 miliarde de lei, iar beneficiarii, în frunte chiar cu unii judecători CCR, au continuat să-i sfizede pe românii care, după o viață de muncă, își numără, lună de lună, banii din pensiile bazate pe contributivitate.”, transmit liderii USR PLUS.

”La 1 ianuarie 2021 ar urma să primească pensii speciale și aleșii locali” 
”La 1 ianuarie 2021 ar urma să primească pensii speciale și aleșii locali”

”La 1 ianuarie 2021 ar urma să primească pensii speciale și aleșii locali”

Această decizie cu privire la impozitarea pensiilor speciale ”poate cântări greu în creionarea bugetului de stat pe 2021”, dar și în bugetul beneficiarilor de pensii speciale.  Această lege ar afecta pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei care ar fi impozitate cu 85%, un lucru deloc convenabil sus-pușilor care se bucură de astfel de pensii. ICCJ susține că legea este neconstituțională în ansamblul său deoarece aceasta încalcă mai multe dispoziții alte unor articole din Constituție și încă o dată ni se arată că legislația în vigoare nu are aplicabilitate pentru absolut fiecare cetățean, indiferent de calitatea sa socială.

”De asemenea, deoarece impozitarea pensiilor nu se subtituie eliminării acestora, iar la 1 ianuarie 2021 ar urma să primească pensii speciale și aleșii localu, USR PLUS face un apel către toate partidele care intră în viitorul Legislativ să deblocheze, de urgență, proiectul USR de modificare a Codului administrativ în sensul abrogării prevederilor referitoare la pensiile speciale pentru primari, președinți de CJ-uri și adjuncții lor. În 2021, an care se anunță extrem de complicat, atât în contextul pandemiei, cât și al crizei economice, România nu poate – și nici nu trebuie  – să mai cheltuie sume uriașe pr privilegii nemeritate.” arată USR PLUS, potrivit mediafax.ro .

Urmăriți Impact.ro și pe