Urmează o iarnă de coşmar pentru cei care locuiesc la bloc. Românii nu îşi vor permite să plătească facturile

Stan Filon 24.09.2021, 15:50
Urmează o iarnă de coşmar pentru cei care locuiesc la bloc. Românii nu îşi vor permite să plătească facturile

Un scenariu apocaliptic a fost făcut public de către un celebru economist, care anunță o iarnă de coșmar pentru populația României, mai ales pentru cei care stau la bloc! Acesta spune că se vor îmbolnăvi copii și bătrâni, iar mulți români vor intra pur și simplu în faliment, din cauza facturilor la utilități.

Iarnă de coșmar pentru cei care stau la bloc

Renumitul economist Adrian Câciu a creionat situația cu care se vor confrunta românii în această iarnă, iar rezulatul nu arată deloc bine. Acesta prevede că din cauza facturilor foarte mari, mulți români se vor trezi că pur și simplu nu mai au bani să plătească întreținerea și vor intra în faliment.

În plus, economistul spune că la iarnă vor muri oameni de frig, se vor îmbolnăvi copii, bătrâni și femei. În plus, Câciu atrage atenția asupra faptului că gigacaloria nu va mai fi subvenționată de stat, cel puțin în București, iar oamenii vor primi un ajutor de încălzire, însă nu toți. Marea majoritate va fi nevoită să plătească prețul întreg, care va fi de trei ori mai mare!

Iarna de cosmar pentru cei care stau la bloc
Iarna de cosmar pentru cei care stau la bloc

Subventia pentru gigacalorie a dispărut

”Urmează dezastrul! Pregătiți-vă de faliment! Subventia pentru gigacalorie a dispărut. S-a abrogat OUG 70/2011. Va fi înlocuită cu un ajutor de încălzire dat individual, un ajutor care va crea mari probleme în implementare, pentru că va duce inclusiv la bătăi pe scara blocului. Niste incompetenti de la guvern au gândit ei o schema care vizează aplicarea acestui tip de ajutor taman la un tip de incalzire la care nu poate functiona. Adică cel de încalzire centralizată. Factura la bloc iti venea diminuată, subventia fiind platita de primarie catre furnizorul de caldura.

Acum va veni integrală, tu vei plati factura întreagă, iar ulterior vei primi de la primarie un ajutor de încălzire. Dar nu toti vor primi. Doar cei cu venituri mici, pe plafoanele stabilite prin Legea consumatorului vulnerabil.

Retineti: intai platesti factura intreaga. O factura care vine cu 300% mai mare decât anul trecut. Nu stiu cine a validat faptul că Turcan et Co ar avea neuroni luminați în creier, dar daca tu nu ai bani sa treci strada, cum draq sa platesti factura majorata cu 300%?

”Se vor îmbolnăvi copii, bătrâni, femei”

Ce înseamnă asta? Că multe blocuri nu vor putea plati factura. La ce pret vine întreg nici cei care cât de cât ar avea un venit de 4000 lei/familie nu si-ar permite plata. Ce se întamplă dacă nu se plateste factura? Rămâne tot blocul fără căldură! Dezastru! În toiul iernii! Vor muri oameni de frig, se vor îmbolnăvi copii, bătrâni, femei!

În al doilea rând, sunt mulți oameni fără ocupatie dar cu masini straine de zeci de mii de euro care apar ca fără venituri. Ei vor primi ajutor de încălzire, iar salariatul (că o fi pe salariul minim sau pe un salariu mai mare – 80% din salariati au sub 3.000 de lei net) care are si un copil și familie va plati pretul intreg la fel ca bombardierul vecin , dar nu va primi nimic ulterior”, scrie economistul.