VIDEO

Urmașa lui Brâncuși care a devenit vedetă în seriale americane: Ioana Grațiela Brâncuși este stră-stră-nepoata maestrului

Gabriel Peneș 22.06.2023, 12:46
Urmașa lui Brâncuși care a devenit vedetă în seriale americane: Ioana Grațiela Brâncuși este stră-stră-nepoata maestrului

Marele sculptor Constantin Brâncuși nu a avut urmași direcți, doar un fiu pe care nu l-a recunoscut. Dar o stră-stră-nepoată de-ale genialului artist este o actriță mai puțin cunoscută la noi, Ioana Grațiela Brâncuși, care a devenit vedetă în seriale americane de succes, fiind și fosta soție a unei legende de la Hollywood.

Urmașa lui Brâncuși care a devenit vedetă în seriale americane

Născut la 19 februarie 1876, la Hobița, Gorj, Constantin Brâncuși a fost al șaselea și cel mai mic copil al familiei sale. Genialul sculptor a avut un singur copil, John Moore, rodul unei povești intense de iubire între genialul artist și secretara lui, pianista Vera Moore.

Din păcate pentru John, care a încetat din viață pe 11 noiembrie 2016, la Jouy en Josas, o localitate aflata la 30 de kilometri de Paris, Brâncusi nu a dorit să-l recunoască drept urmaș, deși Vera l-a trecut în certificatul de naștere cu numele John Constantin Brancusi Moore.

Dar descendenți ai autorului „Coloanei Infinitului” și al atâtor opere ce au schimbat fața sculpturii moderne există și astăzi.

Printre ei se află și Ioana Grațiela Brâncuși, care este o actriță de succes în SUA, care a apărut în seriale populare, precum „1883” și „Primarul din Kingstown”. Ambele producții pot fi vizionate pe SkyShowtime.

Grațiela Brâncuși s-a născut la Timișoara, pe 23 iulie 1990, la doar câteva luni după ce Orașul Martir a fost trecut prin infernul Revoluției.

Urmașa lui Brâncuși care a devenit vedetă în seriale americane: Ioana Grațiela Brâncuși este stră-stră-nepoata maestrului
Ioana Grațiela Brâncuși a interpretat rolul unei femei rrome în serialul de mare succes, „1883”

Ioana Grațiela Brâncuși este stră-stră-nepoata maestrului

Provenind din părinți cu descendențe românești, grecești și rrome, Grațiela a studiat Jurnalismul la Universitatea din București. După divorțul părinților a rămas cu mama sa.

Grațiela și-a făcut debutul în teatru, însă a început să participe în Statele Unite la castinguri, fiind selectată pentru rolul unei femei rrome în serialul „1883”, difuzat în 2021-2022.

Producția a avut câteva staruri de primă mărime: Sam Elliott, Tim McGraw și Faith Hill și a precedat seria „Yellowstone”, cu Kevin Costner în rolul principal.

Ulterior acestui proiect a mai fost selectată în alt serial cu greutate – „Mayor of Kingstown”(„Primarul din Kingstown”, cu Jeremy Renner în rolul principal, binecunoscut din pericule ca „Avengers – Endgame”, „Arrival” sau „Mission: Impossible – Rogue Nation”.

Dar Grațiela Brâncuși a fost și căsătorită cu una dintre legendele Hollywoodului, actorul Tim Robbins, laureat cu Oscar, în 2004, pentru rolul din „Mystic River” (Misterele fluviului”) și trei Globuri de Aur pentru prestațiile din „Mystic River”, „Short Cuts” și „The Player”.

Urmașa lui Brâncuși care a devenit vedetă în seriale americane: Ioana Grațiela Brâncuși este stră-stră-nepoata maestrului
Grațiela Brâncuși a fost măritată timp de 4 ani cu deținătorul premiului Oscar, actorul Tim Robbins, cei doi divorțând în 2021

A fost măritată cu Tim Robbins

De asemenea, alături de Morgan Freeman, a făcut senzația în ceea ce specialiștii consideră a fi unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile, „Închisoarea îngerilor”.

Cei doi s-au cunoscut atunci când Robbins a vizitat România, în 2016, cu proiectul companiei sale de teatru experimental Actor’s Gang Theater Ensamble, scrie adevarul.ro. Actorul în vârstă de 64 de ani a fost invitat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din 2016, unde a cunoscut-o pe Grațiela Brâncuși, cei doi căsătorindu-se aproape în secret, în 2017.

Prima lor apariție oficială împreună a avut loc în 2018, conform Daily Mail, la premiera serialului HBO produs de Robbins, „Here and Now”.

Relația frumoasă a durat cinci ani, în ciuda faptului că între ei era o diferență de vârstă de 31 de ani, iar Grațiela era de vârsta fiilor pe care actorul îi avea cu Susan Sarandon.

Robbins și Grațiela au divorțat în 2021. Dar, cu siguranță, de urmașa lui Brâncuși, Ioana Grațiela, vom mai auzi mulți ani de acum înainte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....