Unul dintre oligarhii lui Vladimir Putin a vrut să cumpere FCSB. Care era oferta pentru Gigi Becali și de ce nu s-a realizat afacerea

Sorin Barbu 02.03.2022, 12:27
Unul dintre oligarhii lui Vladimir Putin a vrut să cumpere FCSB. Care era oferta pentru Gigi Becali și de ce nu s-a realizat afacerea

Gigi Becali ar fi putut să facă afaceri de multe milioane de euro cu apropiații lui Vladimir Putin. Finanțatorul FCSB  a susținut în anul 2008 că un miliardar din Rusia și-a dorit să-i cumpere clubul. Oferta era de 40 de milioane de euro.

Gigi Becali, ofertă pentru FCSB de la unul dintre apropiații lui Vladimir Putin

Războiul din Ucraina și sancțiunile dure la care sunt supuși oamenii de afaceri ruși apropiați lui Vladimir Putin au readus în atenție o poveste din anul 2008. Gigi Becali striga sus și tare că este gata să vândă FCSB, ca și acum. La un moment dat a apărut și oferta, de la un om de afaceri din Rusia.

„M-a sunat Mitică Dragomir și mi-a zis că vrea un rus să îmi dea 40 de milioane pe echipă”, a dezvăluit Gigi Becali în ProSport.

Oligarhul interesat de FCSB era Dimitri Pumpianski, un personaj inclus de Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite ale Americii pe lista celor două sute de persoane foarte apropiate de liderul de la Kremlin. Are o avere de peste 1,5 miliarde de euro, iar firmele sale sunt axate pe producția tevilor de oțel.

„Dar nu am cum să înstrăinez echipa simbol a României unui străin. Chiar dacă vând Steaua unui român, pun o clauză ca să n-o vândă apoi unui străin!”, a mai afirmat Becali.

Dincolo de componenta patriotică, omul de afaceri din Pipera nu a fost mulțumit nici de ofertă. Ar fi vrut de două ori și jumătate mai mult.

„Dacă îmi dă cineva 100 de milioane, vând Steaua, iau Urziceniul și într-un an câștig campionatul și după aia merg în Ligă, ca să demonstrez ce conducător e Becali!”, a mai spus omul de afaceri din România.

Din anul 2008 s-au schimbat multe lucruri la formația lui Gigi Becali. În primul rând, echipa nu se mai numește Steaua, ci FCSB, iar procesele cu clubul finanțat de Ministerul Apărării din România par să nu se mai termine. Echipa lui Becali juca atunci în Champions League, în timp ce anul trecut s-a împotmolit în turul doi preliminar din  Europa Conference League.

În plus, zilele trecute, când s-a certat cu fanii, Gigi Becali a spus că este gata să vândă FCSB cu 10 milioane de euro, cu condiția să-și păstreze jucătorii.

Urmăriți Impact.ro și pe