Noi sancțiuni date de SUA împotriva Rusiei. Oligarhii ruși vor fi investigați. Joe Biden: „Vladimir Putin nu știe ce îl așteaptă””

Beatrice Dumitru 02.03.2022, 06:59
Noi sancțiuni date de SUA împotriva Rusiei. Oligarhii ruși vor fi investigați. Joe Biden: „Vladimir Putin nu știe ce îl așteaptă””

Președintele american Joe Biden a ținut primul său discurs despre starea națiunii, dar nu a ocolit subiectul despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina, despre care a spus că este unul „premeditat și neprovocat”. Joe Biden a spus din nou că SUA nu vor desfășura trupe în Ucraina și a anunțat noi sancțiuni împotriva Moscovei, ca răspuns la invadarea țării vecine.

SUA, noi sancțiuni împotriva Rusiei

În timpul primului său discurs privind starea națiunii, în Congresul SUA, președintele Joe Biden a vorbit despre războiul din Ucraina și despre acțiunile pe care Rusia le desfășoara în țara pe care a invadat-o. De asemenea, acesta a anunțat noi sancțiuni împotriva Moscovei.

În acest context, Departamentul de Justiție al SUA lansează un grup operativ pentru a investiga oligarhii ruși. Joe Biden a spus că SUA se vor alătura aliaților europeni pentru a „găsi și confisca iahturile lor, apartamentele lor de lux, avioanele lor private”.

Noi sancțiuni date de SUA împotriva Rusiei. Oligarhii ruși vor fi investigați. Joe Biden: „Vom găsi și confisca iahturile lor, apartamentele și avioanele”
Ucraina a fost invadată de Rusia.

„În această seară le spun oligarhilor ruși și liderilor corupți care au făcut miliarde de dolari din acest regim violent: venim după câștigurile voastre ilicite”, a spus președintele în aplauzele democraților, dar și ale republicanilor, notează CNN.

SUA au închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești

Joe Biden a confirmat că SUA vor închide spațiul aerian american pentru toate zborurile rusești pentru a izola și mai mult Rusia, „adăugând o presiune suplimentară asupra economiei lor”. Uniunea Europeană, Canada, România și alte țări au închis spațiul aerian pentru aeronavele Rusiei.

Nu are idee ce urmează. Sancțiunile noastre au ca țintă economia Rusiei. Rubla și-a pierdut 30% din valoare. Piața de valori din Rusia a pierdut 40% din valoare și tranzacționarea rămâne suspendată. Economia Rusiei se zdruncină si doar Vladimir Putin este de vină” a adăugat Joe Biden.

Volodimir Zelenski a vorbit marți seară, din nou, cu omologul lui american în legătură cu sancțiunile impuse de Occident împotriva Rusiei, precum și despre asistența militară. Președintele american și-a exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean, dar a repetat că SUA nu vor desfășura trupe în Ucraina.

Noi, Statele Unite ale Americii, suntem alături de poporul ucrainean. Permiteți-mi să fiu clar: forțele noastre nu sunt angajate și nu se vor implica în conflictul cu forțele ruse din Ucraina. Trupele americane au fost dislocate în Europa, dar nu pentru a lupta în Ucraina”, a mai afirmat Joe Biden.

Biden a mai anunțat că SUA au colaborat cu alte 30 de țări pentru a elibera 60 de milioane de barili de petrol din rezervele din întreaga lume pentru a face față creșterii prețurilor la gaze. Ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Oksana Markarova, a stat lângă prima doamnă Jill Biden în timpul  discursului președintelui american.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...