Unul dintre cele mai populare modele Ford riscă să dispară de pe piață. Gigantul auto ar putea opri producția, cu ce va fi înlocuit

Mihnea Tălău 26.10.2022, 13:45
Unul dintre cele mai populare modele Ford riscă să dispară de pe piață. Gigantul auto ar putea opri producția, cu ce va fi înlocuit

Un automobil de succes, modelul de clasă B Ford Fiesta va dispărea după 46 de ani de la lansare, din oferta constructorului american începând de anul viitor, mai devreme cu un an decât fusese programat inițial.

După 46 de ani, europenii își iau rămas bun de la Ford Fiesta

Ford a vândut 4,8milioane de mașini Fiesta în 46 de ani și a avut 12 ani consecutivi în care a fost numărul 1 în topul vânzărilor, din 2009 până în 2020, scrie The Sun.

Potrivit unor informații transmise de reprezentanți ai companiei. vânzările modelului Fiesta au scăzut cu 45% în luna august, față de aceeași lună a anului trecut, la 38.911 de unități.

Fiesta va înceta să mai fie produs în uzina din Koln, locul fiind luat de producția primului automobil electric Ford destinat pieței din Europa. Modelul Fiesta va fi înlocuit de modelul Puma electric, care va fi produs la Craiova.

„Fiesta a fost un simbol iubit și un prieten fidel pentru milioane de șoferi, dar gusturile se schimbă. Oamenii vor crossovere înalte – iar noi jucăm pentru a câștiga”, a declarat un reprezentant al companiei.

Ford se concentrează pe un viitor complet electric

Ford ar fi putut lansa o ultimă variantă de Fiesta pe benzină înainte de 2030, când va fi interzisă vânzarea mașinilor noi cu motoare pe benzină și diesel. Însă din cauza costurilor, a scăderii vânzărilor și a ceea ce sursele din cadrul companiei numesc o „resetare a ADN-ului portofoliului Ford” înseamnă că nu va apărea o nouă versiune.

Acum, compania Ford se concentrează pe un viitor complet electric și au promis patru mașini noi, până în 2024, alimentate cu baterii.

Acestea vor fi un Mustang mach-e, un Puma EV și două crossovere de dimensiuni medii, dar nimic în formă de Fiesta.

Transit are deja o versiune electrică și urmează în curând un E-Transit Custom mai mic.

Fiesta a fost lansat în vara anului 1976,  la un preț de 1.856 de lire sterline și a fost construită la Dagenham, Essex, până în 2002. Modelele de astăzi sunt fabricate în Köln, Germania.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...