Unul dintre cei mai periculoși interlopi români s-a predat: „Mă duc să-mi fac check-in, să vadă toată Poliţia Română” Video

Cătălina Burghelea 27.01.2022, 08:56
Unul dintre cei mai periculoși interlopi români s-a predat: „Mă duc să-mi fac check-in, să vadă toată Poliţia Română” Video

Unul dintre cei mai cunoscuţi și mai periculoși interlopi români a decis să se predea autorităţilor. Bărbatul de 26 de ani se afla pe lista infractorilor căutați de Poliţia Română și era dat în urmărire internațională. Miercuri seară, tânărul s-a întors din Marea Britanie, iar pe aeroportul Otopeni a fost aşteptat de oamenii legii.

Un membru al clanului Duduianu s-a predat

Ştefan Duduianu, unul dintre liderii clanului Duduianu, s-a predat autorităților române la întoarcerea sa din Marea Britanie. Interlopul era căutat în toată lumea, pe numele său fiind mai multe acuzații grave într-un dosar ce vizează amenințarea unor cunoscuți cântăreți de manele Bănuit de tâlhărie şi complicitate la şantaj, Duduianu spune că este nevinovat.

Lindon era dat în urmărire internațională

Decizia lui Ștefan Duduianu de a se preda Poliției Române a fost anunțată pe rețelele sociale. Bărbatul a postat pe Facebook un clip video de pe aeroportul din Birmingham, unde a spus că vine în România ca să fie arestat. Poreclit Lindon, interlopul era pe lista Most Wanted a autorităților noastre…până azi-noapte, când a decis să se predea. În live-ul făcut pe internet, de pe aeroportul din Birmingham, acesta a pledat nevinovat.

„Dacă eu mă simţeam vinovat sau ştiam că am făcut ceva, nu mai îmi cumpăram bilet să vin acasă, să mă prezint singur. De asta am decis să vin acasă”, a transmis Ștefan Duduianu.

Foto Observator
Foto Observator

Tânărul susține că este nevinovat

Interlopul de 26 de ani a fost luat în primire de polițiști încă de la îmbarcarea în avion, pe aeroportul din Birmingham, și a fost adus sub escortă în țară. La aterizarea pe Otopeni, tânărul și-a susținut nevinovăția și a declarat că a venit să spună adevărul.

„Mă duc să-mi fac check-in şi de asta am făcut live-ul, să vadă toată Poliţia Română. Să vadă că vin singur şi mă predau. Interpolul, toată lumea! Am venit să se afle adevărul”, a spus Lindon.

Solicitare pentru Ministerul Justiției

Ștefan Duduianu a mai spus în clipul video postat pe internet că s-au făcut abuzuri în dosarul în care este cercetat și cere Ministerului Justiției să ia atitudine.

„Știu și am văzut că este foarte mare abuz în dosarul meu. Poliția și ministrul Justiției vreau să ia atitudine în acest dosar. Sunt chiar nevinovat și nu am făcut nimic”, a explicat individul periculos.

Frații Ștefan și Florin Duduianu sunt acuzați de șantaj și tâlhărie

Membrul clanului Duduianu era dat în urmărire internațională alături de fratele său, Florin Duduianu, un alt interlop al grupării de infractori. Pe numele celor doi s-au emis mandate de arestare preventivă în lipsă pentru tâlhărie și șantaj. De asemenea, în același dosar s-au mai dispus măsuri preventive față de alte 11 persoane, șase fiind arestate preventiv și alte cinci, arestate sub control judiciar.

Miercuri, doar Lindon a decis să vină acasă şi să se predea autorităților. Oamenii legii l-au aşteptat pe aeroportul Otopeni şi l-au dus direct în Arestul Central.

Florin Duduianu rămâne în continuare pe lista celor mai căutați infractori români, pentru tâlhărie şi şantaj. Cei doi frați sunt acuzați de mai mulți maneliști că i-ar fi obligat să cânte gratis la petreceri sau primeau bani de la Duduieni pentru a se lăuda, iar la final le luau banii înapoi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...