Uniunea Europeană deschide granițele pentru călătorii din afara blocului comunitar. Ce condiție impune

Beatrice Dumitru 23.02.2022, 14:31
Uniunea Europeană deschide granițele pentru călătorii din afara blocului comunitar. Ce condiție impune

După ce mai multe țări din Europa au renunțat la restricțiile anti-Covid, statele din Uniunea Europeană au fost de acord să înceapă să primească și călători care din vin din afara blocului comunitar, dar pun o condiție. Până acum, cele mai multe țări UE au refuzat să primească persoane din afara spațiului, care călătoreau din motive neesențiale.

Condiție pentru călătorii din afara UE

UE a autorizat până acum vaccinuri produse de Pfizer-BionTech, Moderna, AstraZeneca (cele produse în Europa), Johnson & Johnson și Novavax. Pe lângă aceste vaccinuri, OMS a aprobat și serurile produse de producătorii chinezi Sinopharm și Sinovac și de compania indiană Bharat Biotech. De asemenea, a autorizat vaccinul AstraZeneca fabricat în India.

Țările Uniunii Europene au convenit să-și deschidă granițele pentru călătorii din afara blocului cominutar care s-au imunizat anti-Covid-19 cu vaccinuri autorizate de Organizația Mondială a Sănătății, ușurând restricțiile pentru cei care au primit seruri indiene și chinezești. Măsură se va aplica de la 1 martie, informează Reuters.

 Uniunea Europeană deschide granițele pentru călătorii din afara blocului cominutar. Ce condiție impune
OMS a aprobat opt vaccinuri anti-Covid.

Statele membre ar trebui să ridice restricția temporară privind călătoriile neesențiale în UE pentru persoanele vaccinate cu un ser aprobat de UE sau OMS”, se arată într-o recomandare adoptată de guvernele UE.

Ce solicită statele UE

Până în prezent, cele mai multe țări UE au refuzat să primească persoane din afara blocului comunitar care călătoreau din motive neesențiale, dacă erau vaccinate cu seruri neaprobate în UE.

Statele UE au convenit, de asemenea, să ridice o restricție temporară privind călătoriile neesențiale pentru persoanele care și-au revenit după COVID-19 cu 180 de zile înainte de a călători în Uniunea Europeană.

Pentru persoanele inoculate cu un vaccin aprobat de OMS, statele UE ar putea solicita, de asemenea, un test PCR negativ efectuat cu cel mai devreme 72 de ore înainte de plecare și ar putea aplica măsuri suplimentare, cum ar fi carantina sau izolarea.

Câteva țări din Europa, printre care Danemarca, Suedia, Norvegia și Marea Britanie au decis să renunțe la restricțiile anti-Covid. Printre cele mai importante măsuri care au fost ridicate se numără purtarea măștii, renunțarea la interdicțiile impuse nevaccinaților și la recomandarea privind munca la domiciliu.

Urmăriți Impact.ro și pe